Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Een mooi rieten dak

Wilt u ook zo’n mooi rieten dak? wat kost een rieten dak? Hoeveel onderhoud vraagt een rieten dak. Dat zijn allemaal dingen die je je afvraagt wanneer je aan het overwegen bent je dak met riet te laten bedekken door een rietdekker.

Een rieten dak gaat ten eerste langer mee dan je misschien zou denken. Een goed onderhouden en aangelegd rieten dak kan zeker 30 tot 40 jaar mee. Een rieten dak heeft niet het eeuwige leven dus maar gaat niet per se korter mee dan bijvoorbeeld dakpannen of andere manieren van dak bekleding.

U kunt ook voor een combinatie van dakpannen en riet kiezen. Dat zal de constructie van het dak nog duurzamer maken en zorgen dat je nog langer plezier hebt van je dak. Ook een goede optie is kiezen voor een kunststof rieten dak. Iemand die het niet weet zal nooit vermoeden dat het dak van kunststof is, maar het levert wel voordelen op. Al hebben de jaargetijden altijd wel haar invloed op de staat van het dak, bij kunststof is dit verweer wel aanzienlijk minder dan bij het materiaal uit de natuur. En qua uiterlijk zal het waarschijnlijk ook niemand opvallen dat het kunststof is. Tegenwoordig zijn rieten daken van kunststof net zo mooi als de daken van echt riet.

Wanneer je toch voor echt riet kiest, zijn er tegenwoordig gelukkig een veelvoud aan middelen tegen om het dak zo veilig mogelijk te maken. Waar het rieten dak lang niet echt populair is geweest door de brandgevoeligheid, kan een rieten dak nu weer met een gerust hart worden uitgekozen. Er zijn diverse middelen om het riet mee te impregneren zodat dit beter beschermd is tegen brand door welke oorzaak dan ook. Door bliksem ontstaat ook wel brand aan gewone daken dus een goede bliksemafleider is voor ieder soort dak een goede investering.

http://www.rietwerk.nl