Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Wanneer is het beter om de hulp te vragen van een ervaren elektricien?

Wil je graag een lichtje vervangen, een stopcontact vervangen of zelfs een storing oplossen? Dit zijn allemaal klusjes die je waarschijnlijk zelf wel kunt doen, anders wel met een beetje hulp van het vertrouwde internet. Er zijn ook klusjes die je zelf maar beter achterwege kan laten omdat hier veel risico’s aan vast zitten. Over de risico’s en de klussen die je maar beter achterwege kan laten lees je hieronder meer.

Welke risico’s zitten achter het klussen aan elektra

Als je klust aan elektra dan zul je al snel merken dat je veel kabels tegenkomt en ook veel andere onderdelen. Als deze kabels kapot gaan of als ze niet goed worden aangesloten dan kunnen er regelmatige stroomstoringen optreden, uit deze stroomstoringen kan zelfs brand ontstaan! Ook kan je in contact komen met elektriciteit, de gevolgen hiervan zijn levensgevaarlijk. Je kan last krijgen van buikpijn, hoofdpijn en je kan ook brandwonden krijgen. Hartkloppingen, hartinfarcten, hartstilstand, hartritmestoornissen horen hier ook allemaal bij.

Laat deze klussen over aan een ervaren elektricien

Het vervangen van meterkasten of groepenkasten, maar ook het installeren hiervan kan je maar beter aan een elektricien overlaten. Een meterkast of groepenkast is als het ware een soort hart van de hele elektrische installatie. Als hier iets mis gaat dan zal je merken dat je overal last gaat hebben van problemen in je elektra netwerk. Ook het renoveren of aanleggen van elektra draden kan je maar beter achterwege laten. Hierbij kom je veel in contact met elektra kabels die wel op de goede manier aangelegd moeten worden. Ook komt hier een stukje groepenkast bij kijken. Bij de groepenkast is het erg van belang dat alle groepen goed verdeeld worden om overbelasting te voorkomen. Mocht je toch aan deze klussen willen werken dan moet je bewust zijn van alle risico’s.