Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Waarom kwaliteit kiezen belangrijk is bij een tafel

Een tafel is het middelpunt van je eetkamer of woonkamer. Een belangrijk meubelstuk dus, dat stevig en solide moet zijn en lang moet meegaan. Niet minder belangrijk: het moet er goed uitzien en bij de rest van je inrichting passen. Het is belangrijk om erover na te denken wat voor formaat je tafel moet zijn, zodat elk lid van het gezin aan de tafel kan plaatsnemen maar dat er ook voldoende ruimte over blijft om langs te lopen en comfortabel te zitten en op te staan. Lees ook eens het artikel over “Hoeveel personen kunnen er aan een ronde tafel?” als je van plan bent om een ronde tafel aan te schaffen in plaats van een vierkante of rechthoekige tafel.

Daarnaast moet het natuurlijk vooral stevig zijn. Een tafel is een grote investering waar je duurzaam mee om wil gaan en die dus ook van goed materiaal moet zijn gemaakt. Een zeer populair en solide materiaal voor een tafel is eikenhout, een eikenhouten tafel raakt niet snel beschadigd en staat zeer stevig op zijn poten. Afhankelijk van je voorkeur zou je nog kunnen kiezen voor een metalen onderstel met een eikenhouten tafelblad voor een industriële stijl die extra opvallend is. Een fraaie boomstamtafel staat met zijn rustieke look prachtig in bijna elk interieur.

Denk er ook over na welke kleur je wil dat je tafel heeft. Zorg ervoor dat deze bij de rest van je inrichting past en dat je geen compleet andere kleuren gaat gebruiken. Kies bij een industriële tafel voor een wit, grijs of zwart onderstel zodat de tafel in vrijwel elke inrichting past. Eikenhout kan overal tot zijn recht komen, dat is altijd een aanrader voor de woonkamer.

Ga voor kwaliteit zodat je minstens 10 jaar verzekerd bent van een goede en stevige tafel die zelfs met intensief gebruik niet snel zal beschadigen. Extra tip: Denk eens aan een beschermende skylt mat lak laag voor een extra bescherming van het tafelblad en het voorkomen van vlekken.

https://www.tafels99.nl