Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Waarom fulvinezuur u kan helpen

Wat is fulvinezuur en wat doet het?

 

Fulvinezuur is een zuur dat bestaat uit een van de kleinste cellen die er in de natuur te vinden zijn. Fulvinezuur werkt als een transporteur van allerlei stoffen. Dit is van toepassing op planten, maar ook dieren en mensen gebruiken fulvinezuur. Fulvinezuur bestaat uit ongebonden moleculen, wat wil zeggen dat het geen bindingen gebruikt met mineralen, metalen en vitaminen, maar zelfstandig werkt. Fulvinezuur wordt door organismen gebruikt om stoffen te vervoeren door het lichaam (of de plant). Omdat fulvinezuur zo klein is kan het via de celwand de cel binnengaan en stoffen als zware metalen opnemen om het vervolgens meestal te transporteren naar De urine of afscheiding.

 

Hoe wordt fulvinezuur gemaakt? Een aantal verschillende methoden

Er zijn meerdere manieren om fulvinezuur te maken.  Elke methoden heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder worden de verschillende mogelijkheden verder toegelicht:

Als eerste is er de persmethode. Hierbij wordt het fulvinezuur samengeperst om tot het eindproduct te komen. Het voordeel is dat dit een zeer kort proces is. Het nadeel hiervan is dat er veel andere stoffen zoals zware metalen verbonden blijven aan het fulvinezuur. 

Als tweede is er het kunstmatige proces. Hierbij worden stoffen toegevoegd zoals zoetstoffen. Dit zorgt ervoor dat het niet meer gaat over natuurlijk fulvinezuur. 

Als laatste is er de methode waar Bioag voor pleit: Dit is het fermentatieproces. Dit proces heeft als nadeel dat het 3 á 4 maanden duurt. Het voordeel van dit proces is dat het fulvinezuur wordt ontbonden van de elementen die hieraan verbonden zijn, en zorgt ervoor dat het fulvinezuur smaakloos en goudgeel van kleur wordt. Er worden hier geen verhittingselementen of chemicaliën gebruikt, wat het de 3 tot 4 maanden procestijd meer dan waard maakt.