Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Dakkapel renovatie: een slimme keuze!

Periodieke renovatie is onvermijdelijk als je een woning hebt

Soms ontkom je er niet aan: een onderdeel van de woning is nodig aan renovatie of vervanging toe. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, de badkamer of de dakkapel. Met name dakkapel renovatie komt in ons land veel voor, specifiek omdat er in Nederland veel oudere houten dakkapellen zijn. Een houten dakkapel heeft niet het eeuwige leven. Natuurlijk kun je bij een dakkapel die in verval is, bijvoorbeeld last heeft van houtrot, een compleet nieuwe dakkapel laten plaatsen. Maar de meeste mensen kiezen ervoor de dakkapel door renovatie te vernieuwen. Terecht, want het renoveren van een bestaande dakkapel heeft flink wat pluspunten!

Een voordelige, betaalbare renovatie

Het meest interessante voordeel van dakkapel renovatie is het feit dat dit voordeliger is dan een compleet nieuwe dakkapel plaatsen. Ga maar na. Niet alleen hoeft de dakkapel niet volledig weg gesloopt te worden (de constructie blijft staan), wat tijdwinst oplevert en dus arbeidsloon scheelt. Maar ook hoeft er slechts een deel van het materiaal voor de dakkapel vervagen te worden. Wie kiest voor het renoveren van de bestaande dakkapel, gaat dan ook voor een goedkope en betaalbare oplossing.

Een betere isolatie

Een dakkapel renoveren is ideaal, omdat je hiermee de isolatiewaarde van jouw oude dakkapel flink omhoog kunt schroeven. Er worden nieuwe, beter geïsoleerde kozijnen in de dakkapel geplaatst, evenals isolerende materialen. En dat gaat je op termijn flink schelen in de energiekosten!

De keuze is enorm

Het restylen van jouw bestaande dakkapel is ook een van de grote pluspunten van renovatie. Je hebt als particulier bij bouwbedrijven een grote keuze aan kleuren, stijlen en typen renovatie van de dakkapel. Jij kiest! Daarbij ga je natuurlijk voor een eigentijdse én tijdloze uitvoering van de renovatie. Hierna kan jouw woning er weer decennialang tegenaan! 

Lees meer in het artikel: Dakkapel vervangen