Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Visum China; officiële toestemming om het land in te reizen en er te verblijven

Als je plannen hebt om naar China te reizen en daar te verblijven, dan is een visum China noodzakelijk. Het aanvragen van zo’n visum kan op verschillende manieren. Vroeger was je veroordeeld om dit via de ambassade te regelen. Dat is niet langer het geval. Een Visum China vraag je tegenwoordig ook online aan.

Officieel toestemming om en land in te reizen en er te verblijven

Een visum is een officieel document dat je toestemming geeft een land in te reizen en er te verblijven. Landen houden zo controle op wie het land inreist en wie er verblijft. Aan het aanvragen van een visum China worden best nogal wat voorwaarden gesteld. Standaard is een visum drie maanden geldig overigens. Zoals gesteld was het vroeger noodzakelijk de Chinese ambassade met een bezoek te vereren. Tegenwoordig echter, wordt het visum geregeld door het Chinese Visa Application Service Center. Deze instantie is gevestigd in Den Haag. Je kunt het visum regelen door een bezoek te brengen aan deze instantie in Den Haag, je kunt je visum ook per post regelen.

Paspoort moet tenminste nog zes maanden geldig te zijn

Wil je een visum China aanvragen, dan dien je over een paspoort te beschikken dat nog zeker zes maanden geldig is. Voorwaarde is ook dat het paspoort nog over twee lege visum pagina’s beschikt. Uiteraard is ook een goedgekeurde pasfoto noodzakelijk. Verder lever je een kopie van de vliegtickets aan, dit van zowel de heen- als de terugreis. Dat geldt ook voor een kopie van de hotelreserveringen voor het gehele verblijf en een reisschema waarop van dag tot dag te zien is wat je gaat doen.

Online aanvragen visum China is verreweg het gemakkelijkst

Je kunt je paspoort per post opsturen. Vervolgens is er een beoordeling en wordt je paspoort goedgekeurd en ontvang jij je paspoort met daarin een visum per post retour. Mocht je niet als toerist heen gaan, maar voor de studie of voor je werk, dan kunnen zomaar aanvullende documenten gevraagd worden. Een visum aanvragen is het gemakkelijkst als je dit online doet. Vaak worden de documenten in de vorm van een visum per koerier bij je thuis bezorgd. Als je kiest voor een online aanvraag, dan dient de aanvraag wel om minimaal twee mensen te gaan en zal je paspoort nog minimaal zes maanden geldig moeten zijn. Je verblijf zal zich bij een online aanvraag voor een visum China beperken tot 21 dagen en je dient een online visum tenminste twee weken van tevoren aan te vragen. Een online aanvraag is bovendien alleen geldig voor toeristisch reizen.

Aanvragen visum China

Zo kun je een visum China dus op verschillende manieren aanvragen. Het is in elk geval zaak om tijdig met je visum aan de slag te gaan. Denk je in tijdnood te komen, schakel dan een extern bureau, zoals Visaservicedesk.com, in. Dan weet je zeker dat de aanvraag in orde komt en je gewoon naar China af kunt reizen. Want anders kan een reis als het ook maar even iets tegenzit, zomaar niet doorgaan.