Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

De ideale opleiding voor een werkvoorbereider

Binnen bedenken en buiten uitvoeren

Wat doet een werkvoorbereider? De werkvoorbereider binnen de bouwbranche speelt een cruciale rol in het bouwproces: door van A tot Z te bepalen wanneer wat moet gebeuren – voor de bouwprojecten die in uitvoering zijn, óf gaan. Je zorgt er niet alleen voor dat alles op tijd op de bouwplaats is, maar zorgt ook direct voor het juiste bouwmateriaal, hijskranen en ander materieel. Dat betekent goed communiceren met het gehele team en scherp onderhandelen. 

Je werkt niet alleen hard en zet je voor 100%, je werkt ook direct aan sfeer, humor en saamhorigheid. Je weet dat je gesteund wordt door projectleiders en directie maar weet ook dat je jouw eigen verantwoording hebt. Samen de schouders eronder voor het beste bouwproject: dat is wat ons drijft, dat is wat ons bindt.

Hoe word je een werkvoorbereider?

De werkvoorbereider zorgt ervoor dat het project soepel verloopt. Je maakt plannen, levert personeel, coördineert materiaalinkopen en bewaakt de kosten. Een dynamische baan heeft veel carrièremogelijkheden. Welke opleiding en vaardigheden ga je gebruiken om deze felbegeerde baan als werkvoorbereider te krijgen?

Wat voor opleiding heb je als werkvoorbereider nodig?

Welke opleiding werkvoorbereider kun je volgen? De werkvoorbereider heeft minimaal de mbo-opleiding in de technische richting afgerond. Met dit diploma kun je ook doorstromen naar de opleidingen civiele techniek, bouwkunde of werktuigbouwkunde. Dan tot woensdag. Om grotere en complexere projecten te starten, heb je een hbo- of universitaire opleiding nodig.

Over welke capaciteiten moet een werkvoorbereider beschikken?

Als werkvoorbereider ben je nauwkeurig. Je hebt zowel een globaal overzicht als oog voor detail. Je kunt het perfect plannen en organiseren. Je bent niet bang voor een beetje druk. U hoeft alleen maar de juiste oplossing te vinden en altijd een positieve houding aan te nemen. Je denkt actief mee over hoe je betere resultaten kunt behalen. Daarnaast ben je leergierig omdat je jezelf verder wilt ontwikkelen.

Wat is de kans op een baan als werkvoorbereider?

Als de economie groeit, dan groeit ook de vraag naar (bouw)projecten. En er zijn werkvoorbereiders nodig om al deze projecten in goede banen te leiden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de kans op een baan. 

https://werkenbij.vanwijnen.nl/vakgebied/welke-opleiding-voor-werkvoorbereider/