Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Social media uitbesteden of zelf doen?

Adverteren Pinterest

Wil jij je Pinterest, je social media uitbreiden of misschien je social media uitbesteden? Sinds kort kan je adverteren op Pinterest. Om adverteerder te worden op Pinterest, moet je eerst een bedrijfsprofiel hebben. Als je dat niet hebt kan je je persoonlijke profiel omzetten in een bedrijfsprofiel. Pinterest biedt gebruikers de mogelijkheid om afbeeldingen te pinnen. Door borden aan te maken, kunnen beelden worden verzameld die gebruiker kan gebruiken om inspiratie te doen voor latere aankoopbeslissingen. Door jouw producten gericht aan de juiste doelgroep te vertonen, creëer je al voor het daadwerkelijke aankoopporces een buzz voor je merk of product. Er zijn 4 soorten doelstellingen die bepaalt welke mede soort advertentie je kunt selecteren:

  1. Gesponsorde pins: standaard pins waarvoor je betaalt en waarmee je zichtbaar wordt op de tijdlijn van je doelgroep, op categoriepagina’s en binnen zoekresultaten.

  2. Gesponsorde videopins: clips die je kunt plaatsen als pins om mensen te helpen jou merkt te ontdekken (zien, horen, beleven) via Pinterest.

  3. Gesponorde app-pins: deze pins zorgen voor bekendheid en distributie van jouw doelgroep op Pinterest. 

  4. Gesponsorde carrousels: een pin met meer beelden, zodat je bijvoorbeeld steeds meer in kunt zoomen op details van je product.

Social media

Instagram, Facebook en Snapchat worden de laatste tijd veel gebruikt. Je kunt dit zelf natuurlijk de social media uitbesteden aan een online marketing bedrijf. Instagram groeit steeds meer. Instagram is een app waarmee je foto’s kunt bewerken en kunt delen met je vrienden, dit wordt de laatste tijd heel veel gebruikt. Facebook is een sociaal netwerksite. Gebruikers delen met elkaar hun persoonlijke interesses, nieuwtjes en ideetjes. Snapchat is een app waar je foto’s en korte filmpjes naar je vrienden toe kunt sturen. Dit wordt veel gebruikt door jongeren. Social media uitbesteden kan als voordeel hebben dat mensen met veel kennis van social media marketing kunnen zorgen voor goede resultaten. Het nadeel is dat het geld kost en wanneer je het zelf doet en leert dat niet het geval is. Content is een belangrijk onderdeel voor de juiste marketing activiteiten. Denk daarbij aan goede blogs die kunnen leiden naar je social media kanalen. 

https://wefabric.nl/diensten/social-media-uitbesteden/