Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

EHBO cursus

Een ehbo cursus volgen?

U heeft er vast al weleens over nagedacht: het volgen van een ehbo cursus. Zo’n cursus kan later altijd van pas komen. Stelt u zich bijvoorbeeld eens voor dat er een ongeval plaatsvindt op uw werk of bij u thuis. In zo’n geval is het prettig om meteen correct te kunnen handelen en het slachtoffer te kunnen helpen. Direct handelen kan een heleboel ellende besparen. Sterker nog: met ehbo kunt u levens redden.

Wat leer ik tijdens een ehbo cursus?

De afkorting ehbo staat voor ‘eerste hulp bij ongelukken’. Wie een ehbo cursus volgt, leert dus direct te handelen wanneer er een ongeluk gebeurt, of iemand op een andere manier lichamelijk letsel oploopt.

Onderwerpen die vaak worden behandeld zijn bijvoorbeeld wondverzorging, reanimatie, of het gebruik van een AED. Een AED gebruik je wanneer iemand een hartstilstand heeft. Je dient dan een elektrische schok toe aan het hart, om het weer te laten kloppen. Ook andere veelvoorkomende soorten letsel komen aan bod. Dit zijn bijvoorbeeld botbreuken en allergische reacties.

Welke ehbo cursus past bij mij?

Het aanbod van ehbo cursussen is fors. Maar hoe weet u welke cursus bij u past? Kijk allereerst naar de doelgroep. Wilt u de ehbo toepassen op uw werk, of zou u liever een cursus willen volgen waarmee u uw kinderen direct kunt helpen in geval van nood? Er bestaan namelijk cursussen die zich volledig toespitsen op ehbo binnen een bedrijf, maar ook speciale cursussen kinder-ehbo. Veel algemene cursussen ehbo helpen u aan een gedegen basis. Bekijk het aanbod EHBO cursussen op arehbo.nl

Een praktijkervaring:

“”Afgelopen maand ben ik geslaagd voor mijn cursus EHBO en ben ik dus in het bezit van een EHBO diploma. Omdat ik werkzaam ben in de zorg, vond ik het eigenlijk niet kunnen dat ik zonder EHBO cursus aan het werk was. Ik kom in de thuiszorg met zoveel verschillende situaties in aanraking, waaronder: vallen, stoten en bijna-ongelukken, die overigens vrijwel altijd goed aflopen, maar waarbij ik toch liever wat meer achtergrondinformatie en kennis had gehad. Tot voorheen handelde ik altijd op gevoel en op ervaring, maar ik kan me voorstellen dat ik in de toekomst zaken tegenkom waarbij dit niet meer voldoende is. Ook volgde ik de cursus EHBO om te kunnen gebruiken in mijn privéleven. De mensen om me heen worden ouder en het lijkt me een nachtmerrie als ik bijvoorbeeld met een hartstilstand te maken krijg en vervolgens niet weet hoe ik moet handelen. Maar ook op straat, in de winkel etc. kunnen zich (levensbedreigende) situaties voordoen waarbij direct handelen nodig kan zijn.

Het is een heel prettig idee dat ik door mijn cursus EHBO nu weet wat ik wel of niet kan doen. Ik ben dan ook van mening dat veel meer mensen een EHBO cursus zouden moeten doen om zo de veiligheid in de samenleving te vergroten. Ik merk echt dat ik me nu een stuk zekerder voel wanneer ik hulp zou moeten verlenen in acute situaties. Mijn diploma is twee jaar geldig en ik ben van plan me bij een EHBO vereniging aan te sluiten en daar alle herhalingslessen mee te gaan doen. Zo blijft mijn kennis op peil en kan ik het reanimeren blijven oefenen.””