Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Rietwerk passie voor riet

Rietdekker zijn is meer dan gewoon een ambacht. Een manier van leven is het, waarin de echte passie voor een product dat mooi en vooral eerlijk is vooraan staan. Rietwerk is een onderneming die is gestart in het jaar 1999. Nu werkt een vast team van ambachtsmannen die verstand hebben van een rietendak en ervoor zorgen dat ieder dak een kwalitatief hoogstandje wordt. Die kwaliteit wordt geëvenaard in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Rietwerk blinkt uit in vakmanschap en in de betrokken wijze waarop samengewerkt wordt.

Het team voelt sterke passie voor de rieten daken en zijn bovendien trots op de eindresultaten. Ze zien ieder project als een uitdaging. Voor alle rieten daken willen ze het allerbeste bereiken. Alleen met het beste resultaat voor ogen wordt aan het dak gewerkt. Rietwerk werkt dan ook uitsluiten met de allerbeste grondstoffen en dat is natuurlijk: het riet. Het team staat op het dak, ongeacht de warmte, de kou of de wind. Het team is één met de elementen. Dit om ervoor te zorgen dat de klant juist is beschermd tegen precies diezelfde elementen.

De eigenaar van Rietwerk en rietdekker heet Wiebe van den Bergh. Wiebe is zelf werkzaam sinds 1990 als rietdekker. Na zijn opleiding wist hij meteen dat hij met zijn handen wil werken. Wiebe ging werken bij een rietdekker bij hem in de buurt. Daar is hij begonnen als leerling rietdekker. In het begin mocht hij enkel riet aangooien en ervoor zorgen dat zijn collega’s verder konden. Inmiddels is Wiebe zelfrietdekker en daarbij ondernemer. “Ik ben nog steeds trots dat ik dit ambacht beheers”. Aldus Wiebe van den Bergh. Halverwege de jaren 90 kreeg hij de mogelijkheid om een bedrijf over te nemen. Wiebe zag dit als een mooie kans om voor zichzelf te beginnen en om toch een mooi bestaand klantenbestand te hebben.