Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Redenen om te kiezen voor fair fashion

Vandaag noemen we de drie belangrijkste redenen waarom u uw garderobe in de toekomst op (nog) meer eerlijke kleding zou moeten trakteren – trouw aan het motto: Koop mode met een goed gevoel.

1. MILIEUVRIENDELIJKE TEELT

Eerlijke mode maakt gebruik van materialen die op een milieuvriendelijke manier zijn geteeld. Zo worden noch bij biologisch katoen, noch bij hennep toxische chemicaliën gebruikt in de vorm van pesticiden, ontbladeringsmiddelen en synthetische meststoffen. Er is ook geen monocultuur die de bodem aantast, en het waterverbruik is ook lager dan bij conventionele teelt.

2. ETHISCHE VEEHOUDERIJ

Fair Fashion is vaak volledig veganistisch. Als er toch dierlijk textiel wordt verwerkt, dan voldoet dat aan de hoogste normen. Je hoort bijvoorbeeld vaak de term “no-mulesing”. Mulesing is een in Australië wijdverbreide praktijk waarbij de huid rond de staart van lammeren wordt verwijderd. Deze pijnlijke ingreep, die meestal zonder toediening van pijnstillers wordt uitgevoerd, is bedoeld om een infestatie met vliegenmaden te voorkomen.

3. ALTERNATIEVE MATERIALEN

De meeste kledingstukken zijn gemaakt van synthetische vezels zoals polyester of conventionele katoenvezels. Fair Fashion is voortdurend op zoek naar duurzame kleding en grondstofbesparende alternatieven. Bijvoorbeeld katoen van gecontroleerde biologische teelt, nylon van oude visnetten (ECONYL®) of textielvezels gemaakt van hout (TENCEL™). U kunt hier meer lezen over deze materialen.