Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Polyester sandwichpanelen: betekenis, gebruiksdoeleinden en voordelen

Polyester sandwichpanelen zijn specifieke platen van kunststof, die ingekapseld zijn door metalen afdekplaten. Sandwichpanelen van polyester worden ook wel geïsoleerde dakpanelen genoemd. De panelen hebben enkele unieke eigenschappen die deze platen heel geschikt malen voor allerlei bouwtoepassingen. Daarom zijn deze polyesterpanelen zeer populair in de bouw, onder particuliere klussers en ook in andere bedrijfssectoren.

Waarom zou u polyester sandwichpanelen kopen? Alle pro’s van dit plaatmateriaal

Polyester sandwichpanelen hebben een kunststof binnenkant met een zeer hechte celstructuur. Dit heeft als voordeel dat de panelen perfect zijn om te gebruiken op daken en gevels, om vocht tegen te houden en te zorgen voor een warmer binnenklimaat. De platen hebben speciale groeven, zodat ze zonder naden bevestigd kunnen worden. Hierdoor isoleren ze optimaal. Verder zorgen ze ervoor dat er geen doorslaand vocht tussen dak en gevel kan komen. Een tweede grote pluspunt van sandwich polyesterpanelen is hun lichte gewicht. De platen zijn om deze reden vrij gemakkelijk te monteren. Meestal kan een leverancier dit voor u doen, wat ook aan te raden is voor en optimaal rendement. Ten derde kunnen de sandwichplaten zowel aan de buitenzijde als binnenzijde van gebouwen, daken, wanden en gevels bruikbaar. Ten slotte is het mogelijk om via goede fabrikanten sandwichplaten te kopen die exact op maat in de fabriek gemaakt worden. Hierdoor kunnen ze nog sneller geplaatst worden.

Opties qua soorten en kleuren

Wie op zoek is naar sandwichpanelen van polyester, heeft de keuze uit diverse kleuren. De meeste klanten kiezen voor standaardkleuren als zwart, bruin, grijs of wit. Maar ook andere kleurvarianten zijn mogelijk. Ook qua dikte en vormgeving is er voldoende keuze als u op zoek bent naar sandwichpanelen.

 

Een milieuvriendelijke en duurzame keuze

Sandwichpanelen hebben als mooie eigenschap dat ze een lange levensduur hebben. Zonder intensief onderhoud gaan ze moeiteloos tientallen jaren mee. Een goede keuze dus voor wie oog heeft voor het milieu en niet teveel aan onderhoud wil hoeven doen. Bezoek nu de website van Brouwernijkerk.nl en bekijk welke keuzemogelijkheden wij bieden. Graag tot ziens!