Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Verzorgende IG

Veelzijdigheid: troef voor de verzorgende IG

Wanneer je als verzorgende IG actief bent, dan betekent dat in de regel dat je mensen helpt die zichzelf voor een lange of korte periode niet zelfstandig kunnen redden. Denk in dat geval aan het helpen met opstaan, aankleden, eten en drinken.

Daarnaast kunnen ook diverse huishoudelijke taken en verpleegtechnische handelingen deel van je werkzaamheden uitmaken. Hoe je takenpakket er concreet uit komt te zien hangt uiteraard ook van je werkplek af. Het uitoefenen van dit beroep betekent namelijk niet standaard dat je in de thuiszorg werkt. Het is ook goed mogelijk dat je bijvoorbeeld in een verpleeghuis, de geestelijke gezondheidszorg of kraamzorg actief bent.

De bijbehorende basisopleiding voor deze baan bereidt je in principe op al deze verschillende sectoren voor, zodat je uiteindelijke zelf de doelgroep kunt kiezen die het meest op je eigen affiniteiten aansluit.

Aan werk geen gebrek

Mede met het oog op de vergrijzing van de Nederlandse bevolking in de aankomende jaren is er volop werk beschikbaar voor een gediplomeerde verzorgende IG. Sterker nog, het is de verwachting dat vanwege de te beperkte instroom veel van dit soort vacatures lange tijd open blijven staan.

Dit heeft als bijkomend voordeel dat je betrekkelijk gemakkelijk kunt switchen als een bepaalde werkplek je niet bevalt. Ook zijn er ruime mogelijkheden aanwezig om carrière te maken door je bij te laten scholen tot teamleider of verpleegkundige. 

Bekijk de vacatures voor Verzorgende IG bij Werken Bij Driegasthuizengroep.

 

Aandacht, vertrouwen en vindingrijkheid

In alle gevallen geldt bij dit beroep dat oprechte aandacht voor je cliënten een allereerste vereiste is om het goed uit te kunnen oefenen. Je bent in staat om goed te luisteren en bouwt in de loop der tijd in veel gevallen een echte vertrouwensband met je cliënten op. Soms zul je – weliswaar in overleg met de cliënt – volledig zelfstandig doortastend op moeten treden om alledaagse problemen op een zo efficiënt en klantvriendelijk mogelijke manier op te kunnen lossen. Vindingrijkheid is dus ook een absolute pre.