Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Oefening baart kunst.

Heb je altijd van al iets met muziek gehad? Heb jij de neiging om meteen mee te gaan tikken zodra je een leuk liedje hoort? Worden mensen in je omgeving knettergek van al dat getimmer? Misschien is drummen dan wel helemaal jouw ding. Wil jij ook leren drummen? Dan snap ik als daar allerlei vragen bij kijken. Is drummen moeilijk, kan je je zelf bijvoorbeeld afvragen. Dat is lastig om te zeggen, want dat verschilt ontzettend per persoon. Het is eigenlijk belangrijker om te weten dat sommige muziekinstrumenten in het begin moeilijker zijn om te leren dan andere instrumenten. Het drumstel is gelukkig niet zo lastig in het begin. Het heeft in de eerste instantie weinig onderdelen. Het is dus best overzichtelijk. Daarnaast wordt er geen gebruikgemaakt van bijvoorbeeld toonladders en akkoorden, zoals bij de piano of gitaar.

Natuurlijk is er wel wat theorie wat je moet weten, maar er is geen enkel instrument die gaat zonder theorie. Het is bij drummen wel zo dat het veel makkelijker is om geluid te maken, goed geluid tenminste. Als je op een van de trommels of bekkens slaat heb je gelijk al een heel aardig geluid. Bij een ander instrument, bijvoorbeeld een viool,  is het veel lastiger om gelijk een goed klinkde klank te spelen.

Het leuke aan drummen is dat je al met de simpelste ritmes mee kunt spelen op allerlei nummers. Er zijn weinig andere instrumenten waarmee je dat kan. Zodra je bent begonnen aan een drumles, dan zul je begrijpen dat het lastige van drummen coördinatie is. Die coördinatie is een van de grootste uitdagingen voor de beginnende drummer. Je moet met beide handen en voeten tegelijkertijd te werk gaan. Maar zoals met elk anders instrument, maar ook met alle andere dingen zoals sport, is oefenen the key to success. Oefening baart kunst. Het gaat natuurlijk niet van zelf. Ga jij er ook voor?

https://www.onlinedrumles.nl/