Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Nissan

Nissan is al erg lang maker van motorvoertuigen. De Japanse autofabrikant is een van de grotere autofabrikanten ter wereld. Nissan verkoopt wereldwijd een grote selectie producten van sportwagen tot aan lichte vrachtwagens.

 

Geschiedenis

 

In het jaar 1911 werd het bedrijf in Tokio opgericht onder de naam Kwaishinisha Motorcar Works. Pas 23 jaar later werd de naam Nissan Motor Company in het leven gebracht. Ze begonnen met het maken van auto’s voornamelijk voor de Aziatische markt. In 1969 was er in Amerika een grote run op de sportieve 350Z waardoor Nissan ook in Amerika een grote speler werd. Speciaal voor de Amerikaanse markt werd een sub merk opgericht. Alles ging goed totdat het bedrijf in de jaren 90 er slecht voor stond. Ze sloten een deal met een Franse autofabrikant waardoor het Japanse bedrijf werd gered.

 

 

Duurzaamheid

 

In april 2018 was Nissan officieel de grootste fabrikant van elektrische auto’s ter wereld. Ze focussen op de toekomst en het milieu. Het populairste elektrische model is de Leaf die wereldwijd de nummer twee is als het aankomt op verkochte elektrische auto’s.

 

Huidige modellen

 

Op het moment zijn er veel modellen op de markt. Personenauto’s als de Micra, Juke, Leaf en de Qashqai zijn in heel Europa erg populair. Onder de categorie terreinwagens heeft de Japanse fabrikant ook een aantal modellen zoals de X-Trail, Pathfinder en de Navara 4×4. Maar ook zijn de Qashqai en de Juke verkrijgbaar met vierwielaandrijving waardoor ze ook onder deze categorie kunnen vallen. Ook maken ze bedrijfswagen met als populairste model de Atleon, een lichte vrachtwagen.

 

Kwaliteit en design

 

Nissan is erg gefocust op het maken van auto’s met een mooi design en een goede kwaliteit. De kwaliteit van de producten zorgt ervoor dat mensen kunnen rijden in comfort en rust voor een lange tijd. Ze pushen de kwaliteit van de auto’s steeds naar een hoger niveau om ervoor te zorgen dat ze mensen blij kunnen maken met een kwalitatief goede auto.

 

https://www.haaimahylkema.nl/nissan/