Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Letselschade in het verkeer – Hoe nu verder?

Letselschade in verkeer?

Ieder jaar is het helaas wel weer raak met verkeersongevallen. Duizenden Nederlanders krijgen te maken met een ongeluk in het verkeer met soms ernstige gevolgen. Hoe streng we ook proberen te zijn met wet- en regelgeving of het plaatsen van rotondes, drempels, flitscamera’s en aparte bewegwijzering voor fietsers, het aantal verkeersongelukken blijft nog steeds te veel. Ongelukken kunnen leiden tot letsel, soms licht maar soms ook heel ingrijpend. Bij iedere letselschade is het belangrijk dat u tijdig een letselschade jurist inschakelt die uw belangen kan behartigen.

Wat moet ik doen na een verkeersongeluk

Heeft u onlangs een ongeluk met een auto, scooter, motor of een fietser gehad in het verkeer, dan is het raadzaam om samen met de veroorzaker van het ongeluk een schadeformulier op te stellen. Schrijf dit formulier altijd zo volledig in en vergeet niet het kenteken te noteren van de tegenpartij. Waren er andere voertuigen of getuigen in de buurt die het ongeval hebben zien gebeuren? Vraag deze mensen vriendelijk om hun telefoonnummer en naam zodat ze een verklaring kunnen afleggen indien dat nodig is. Een andere tip: maak altijd foto’s van het ongeval, van uzelf en de situatie en let erop hoe de voertuigen of fietsen op moment van het ongeval gesitueerd staan.

Wie is aansprakelijk voor het ongeval

Ongelukken gebeuren in de meeste gevallen omdat niet aan de verkeersregels worden gehouden. Denk aan door rood licht rijden, te hard rijden, geen juiste voorrang verlenen of gewoon onbewust een deelnemer in het verkeer over het hoofd zien. Ben je in deze situaties slachtoffer van een ongeval, dan is nagenoeg altijd de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk voor de geleden schade. De verzekeraar van de tegenpartij vergoedt in dit soort gevallen de materiële schade. Maar het is goed mogelijk dat er méér vergoeding te behalen valt dan alleen de ‘normale’ meetbare schade.

Immateriële schade is niet direct tastbaar en meetbaar, maar kan wel degelijk het gevolg zijn van een ongeluk. Denk hierbij aan angst, stress en mentale klachten. Deze schadeposten kan een letselschade advocaat of jurist goed onderbouwen en indienen als claim bij de verantwoordelijke van de schade. Deze aanvullende vergoeding noemen we in vakjargon smartengeld en is één van de expertise gebieden van Schallenberg Letselschade.

De tegenpartij zal er natuurlijk alles aan doen om het tegendeel te bewijzen, dan wel eigen onafhankelijke deskundigen inschakelen of en in hoeverre er sprake is van niet-materiële schade. Uiteindelijk zal een middenweg gevonden worden waarin alle partijen zich kunnen schikken.

De juiste advies bij letselschade

Schallenberg Letselschade adviseert daarom altijd om zo snel mogelijk ná een ongeval contact op te nemen met een letselschade jurist. Schallenberg Letselschade heeft veel ervaring in het claimen van materiële als immateriële schadevergoeding voor onze cliënten. We nemen uw zaak volledig in beheer zodat u geen omkijken naar heeft. Bovendien betaalt u niets voor onze dienstverlening, omdat de kosten voor een letselschade jurist vallen onder de materiële kosten.

In welke regio’s is Schallenberg Letselschade actief?

Schallenberg Letselschade is actief in heel Nederland. Vanuit ons kantoor in Enschede bedienen we reeds klanten in heel Twente. Zo zijn we bekend met;

  • Letselschade in Eibergen
  • Letselschade in Doetinchem
  • Letselschade in Hengelo
  • Letselschade in Almelo
  • Letselschade in Zwolle
  • Letselschade in Deventer
  • Letselschade in Apeldoorn

Neem vrijblijvend contact op met onze juristen via 053-8900945 of mail ons op info@schallenberg-letselschade.nl. Het eerste gesprek is altijd kosteloos!

https://schallenberg-letselschade.nl/