Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Naar de tandarts in Breda, dit kun je verwachten

Wanneer je voor het eerst naar de tandarts gaat of een nieuwe tandarts nodig hebt omdat je naar Breda bent verhuisd, is het prettig om te weten wat je te wachten staat wanneer je een afspraak maakt. Hoe ziet een eerste afspraak eruit en wat kun je daarna verwachten? Denk ook na over het doel waarvoor je naar de tandarts gaat want niet iedere tandartsbehandeling is medisch van aard.

De eerste afspraak op de tandartspraktijk

Voordat je bij een tandarts in Breda terecht kunt moet je eerst controleren of deze nog nieuwe patiënten aanneemt. Wanneer je voor het eerst op de praktijk verschijnt krijg je een controle waarbij de staat van je gebit wordt gecontroleerd. Is er een mondhygiënist aangesloten bij de praktijk in Breda? Dan krijg je vaak ook een gebitsreiniging waarbij tandsteen wordt verwijderd.

Mogelijke behandelingen na de diagnose

Tijdens de controle stelt de tandarts vast of er aanvullende behandeling nodig is. Soms gaat dat om het vullen van één of meerdere gaatjes. Soms is er een uitgebreidere behandeling nodig zoals een wortelkanaalbehandeling. Sommige tandartsen doen dit zelf, andere verwijzen je door naar de kaakchirurg in het ziekenhuis. Bij sommige praktijken is ook een ortho in Breda aanwezig. Dit is wel een apart specialisme dus vraag die goed na bij de praktijk waar je je inschrijft.

Met welk doel ga je naar de tandarts?

Niet alleen voor medische maar ook voor esthetische behandelingen kun je bij een tandartspraktijk in Breda terecht. De mondhygiënist hebben we al genoemd maar ook voor het bleken van tanden of de Invisalign beugel voor volwassenen zijn verschillende specialismen beschikbaar. Hou hier rekening mee bij het kiezen van een tandartspraktijk want niet iedere tandarts biedt dezelfde diensten aan. Uiteindelijk moet een tandarts voldoen aan jouw behoeften.