Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Je reis naar Tenerife compleet maken

Geen reis naar Tenerife is compleet zonder een bezoek aan het Teide Nationaal Park. Met zijn UNESCO status en de hoogste piek van Spanje, El Teide (3.718 m), is het Teide Nationaal Park een van de indrukwekkendste bestemmingen van de Canarische Eilanden. Het park strekt zich uit over het centrum van Tenerife en omvat de Cañadas del Teide caldera.

Ongeveer 300.000 jaar geleden stortte de enorme El Teide vulkaan in en vormde zo de caldera. Van bovenaf lijkt het op een enorm bekken of depressie (je ziet het duidelijker op de kaart hieronder). Pico Viejo, El Teide, en vele andere kleinere vulkanen zijn uit de calderabodem ontsprongen en vormen een opvallend maanlandschap van lava, puimsteen, en rots. De caldera is ook de thuisbasis van zeldzame, endemische flora en fauna, zoals Teide brem en Teide Bugloss.

Tijdens je bezoek kun je over Cañadas del Teide rijden op TF-21, de calderarand opwandelen, Pico del Teide beklimmen, en over velden van lava en puimsteen wandelen.

Loro Parque en Siam Park bezoeken

Als je van waterparken houdt en de beroemdste dierentuin van de Canarische Eilanden wilt bezoeken, is dit combiticket voor Loro Parque en Siam Park perfect voor je. Bekijk honderden dieren, geniet van dolfijnenshows en glijd van ontelbare glijbanen – twee attracties die je niet mag missen op Tenerife!

Het Loro Park ligt in Puerto de la Cruz in het noorden van Tenerife en biedt een interessante reis door de flora en fauna van verschillende uithoeken van de wereld via een ruime reproductie van mariene en landhabitats. Tijdens je bezoek zie je leeuwen, nijlpaarden, otters, rode panda’s, schildpadden, jaguars, ara’s en vele andere dieren.

Een van de typische plannen in het zuiden van Tenerife is een bezoek aan Siam Park. Het wordt beschouwd als het beste waterpark ter wereld! Met dit gecombineerde ticket kun je genieten van zijn talrijke glijbanen en zijn indrukwekkende strand, dat een leuk kunstmatig golfslagbad heeft.