Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Werkzaamheden binnen de salarisadministratie

Je hebt een eigen bedrijf en je bent groeiende. Dat is natuurlijk enorm positief, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Omdat je het te druk krijgt moet je personeel gaan inhuren en dan krijg je dus ook te maken met de salarisadministratie. De salarisadministratie kan een tijdrovend en kostbaar project zijn, maar dat hoeft het zeker niet te zijn! In dit blog leggen wij uit hoe je eenvoudig en goed met de salarisadministratie kunt omgaan.

Belangrijke werkzaamheden binnen de salarisadministratie

De salarisadministratie wordt ook wel loonadministratie genoemd en de namen zeggen het al. Salarisadministratie is belangrijk zodat je jouw medewerkers salaris kunt betalen. Maar dat is zeker niet het enige dat de salarisadministratie doet. De salarisadministratie houdt ook in dat je gegevens van het personeel moet opslaan en beheren, de urenregistratie, declaraties opslaan en beheren, loonheffingen doorgeven aan de belastingdienst, werknemersvoordelen opnemen, loonkosten in de boekhouding plaatsen en jaaropgaven voor werknemers opstellen. Wil je hier meer over weten? Kijk voor meer informatie op HetSalariskantoor.nl

Salarisadministratie zelf doen

Veel werkgevers denken dat salarisadministratie een fluitje van een cent is en ze kiezen er dan ook voor om het gewoon zelf te doen. Dat is niet handig. Salarisadministratie is echt een vak apart en door jouw drukke tijdschema als eigenaar van het bedrijf kun je jezelf niet permitteren dat je de administratie niet op tijd op orde hebt en dat je het personeel ook niet op tijd kunt uitbetalen. Het personeel rekent op jou en verwacht op vaste momenten het salaris. Wanneer dat fluctueert creëer je ook enorm veel onrust. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Iemand in dienst nemen of inhuren

Werkgevers die de salarisadministratie zelf doen komen in de basis al snel tot de ontdekking dat het toch wel handig is om iemand in dienst te nemen of iemand in te huren. Dit is wel iets kostbaarder, maar je weet in ieder geval zeker dat de salarisadministratie op orde is. Iemand in dienst nemen is vaak interessant als die werknemer ook voldoende werk heeft, maar het is wel de meest kostbare methode om de salarisadministratie uit te laten voeren. Je kunt ook een salarisadministrateur inhuren om eens per maand zaken op orde te stellen. Hoewel, dat ook kostbaar is.

Welke opties heb je als bedrijfseigenaar nog meer?

Als je de salarisadministratie niet zelf wilt doen en je wilt ook geen hoge kosten maken voor het inhuren van een specialist, dan blijven er weinig opties over. Maar de meest interessante optie is dan om voor een bureau te kiezen. Deze bureaus zijn specialist in het beheren en het uitvoeren van de salarisadministratie en tegen gunstige tarieven kun je de volledige loonadministratie uitbesteden! Je geeft simpelweg je mutaties door en binnen een mum van tijd heb je de salarisadministratie retour. Je kunt er ook voor kiezen om betalingen van salarissen, het versturen van loonstroken en de communicatie met de belastingdienst via het bureau te laten verlopen. Zo heb je als werkgever nog maar weinig omkijken naar de salarisadministratie en kun je jouw tijd goed besteden aan andere zaken die eveneens voor jouw organisatie belangrijk zijn.