Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Iptv, wat is het en hoe kun je het gebruiken?

In Nederland kijken er heel veel mensen naar de televisie. Je kan op heel veel verschillende manieren televisie kijken. Je kan het bijvoorbeeld kijken via het internet. Via een satelliet kan het ook. Tegenwoordig kan je het zelfs onderweg kijken. Dit wordt gedaan met behulp van een speciale app. Er komen steeds meer nieuwe manieren bij. De nieuwe manieren die erbij komen worden steeds beter en gemakkelijker. Dit zorgt ervoor dat jij er lekker van kan genieten. Je hebt ook de optie IPTV. Het is heel erg handig, en het wordt steeds meer gebruikt. Als je er meer over wilt weten, dan ben je hier aan het juiste adres.

Wat is IPTV

Het woord IPTV staat voor Internet Protocol TeleVision. Als je normale televisie kijkt ontvang je signaal via een kabel. Die kabel wordt een coaxkabel genoemd. Als je het kijkt via Internet Protocol TeleVision dan dan gaat dat niet via de coax kabel, maar via het internet. Je kan dan gewoon alle zenders ontvangen die je normaal ook ontvangt. Dit komt door de verschillende verbindingen die je kan hebben. Je kan vaak ook gebruik maken van verschillende apps en streaming diensten. Dit komt doordat het werkt via het internet. De IPTV werkt een beetje als een kabel of satelliet abonnement. Je kan er dus geen gratis gebruik van maken. Er wordt alleen een tv signaal gestuurd naar abonnees. Bij Internet PRotocol TeleVision wordt dit signaal via het internet naar de abonnee gestuurd. Om dit signaal te kunnen ontvangen heb je een HD-ontvanger nodig. Er zijn heel veel verschillende soorten ontvangers. Ze bieden hetzelfde, maar er zitten wel verschillen in. De ontvangers hebben allemaal dezelfde taak. Ze moeten het tv signaal ontvangen en omzetten naar beeld. Zo kun jij genieten van allerlei verschillende zenders. Het is heel erg handig.

Het verschil tussen televisie kijken via internet en IPTV

IPTV en televisie kijken via internet hebben beide met internet te maken, maar het is niet hetzelfde. Als je IPTV gebruikt heb je een speciale ontvanger nodig de het tv signaal kan omzetten naar beeld. Dit betekent dat je het niet kan kijken op en telefoon of tablet. Je kan het wel kijken op je televisie. Het signaal wordt alleen verstuurd via het internet. Als je televisie via internet wilt kijken dan kan dat overal. Je kan het doen op je telefoon, computer en tablet. Het is wel belangrijk dat je verbonden bent met het internet.