Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Is het gebruiken van een crosstrainer effectief?

De crosstrainer is een fitnessapparaat, het is handig te gebruiken om je conditie op te bouwen of er mee af te vallen. Je kunt de crosstrainer gebruiken in de sportschool, daarnaast is het ook mogelijk om het thuis te gebruiken. Hierdoor is de crosstrainer erg populair. Maar is het wel effectief en waar kun je een crosstrainer kopen?

Crosstrainer gebruiken

Als je begint met trainen, kun je crosstrainer zelf instellen op welke niveau je dat wilt en hoe lang je wilt trainen. Nadat je sessie is afgelopen, kun je jezelf de vraag stellen of het effectief heeft geholpen om gebruik te maken van een crosstrainer. Na één keer dat je de crosstrainer hebt gebruikt, kan het zijn dat je helemaal geen verschil voelt, maar dat moet juist opgebouwd worden. Als je de crosstrainer gebruikt om er mee af te vallen, is het ook verstandig om te letten op je eet- en drinkpatroon. Dit kunnen helpen om sneller af te vallen. Het is belangrijk om voldoende water te drinken, voornamelijk bij het trainen.

Goede warming up en cooling down

Het is niet verstandig om een lange periode dezelfde trainingen uit te voeren. Je lichaam voelt dan elke keer hetzelfde aan, waardoor je minder resultaat zou kunnen zien. Daarom moet je soms ook kunnen afwisselen. Een voorbeeld voor afwisseling, is gebruik maken van HIIT. HIIT is een training waarin lage tot matige intensiteit intervallen worden afgewisseld met hoge intensiteit intervallen. Ook zou je een warming-up en cooling-down aan jouw training kunnen toevoegen. Het is dus echt belangrijk om afwisseling toe te voegen aan je trainingen, door afwisseling zou je je doel kunnen halen. Neem gerust een kijkje op de site van Flowfitness voor meer informatie over de aanschaf van een goede crosstrainer voor in huis.