Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Het belang van audiovisuele oplossingen

Het belang van audiovisuele oplossingen

Stelt u zich eens voor: u bent bij een congres dat in naam van uw bedrijf is georganiseerd. Een paar honderd werknemers staat in de zaal en luistert naar de spreker die het congres opent. Of eigenlijk: probeert te openen. Het lukt niet helemaal, omdat het geluid niet meewerkt. Het kraakt wat en er zijn hoge piepjes te horen. U bent afgeleid en kijkt ondertussen om u heen. De muren van de afgehuurde loods zijn nog betongrijs: hun originele kleur. Iedereen heeft een drankje, dat is goed geregeld. Maar de sfeer van de zaal, het licht op het podium en de kwaliteit van het geluid werken niet mee aan een positieve ervaring van de gehele entourage. Deze situatie is namelijk een exact voorbeeld van wat je niet wilt hebben als je een evenement organiseert. Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden wat je absoluut niet wilt laten gebeuren. Dan kunnen de audiovisuele oplossingen namelijk extra specifiek worden toegepast om datgene wat je wel heel graag wilt realiseren.

Creëer een sfeer met audiovisuele oplossingen

Het woord ‘sfeer’ is een van de belangrijkste focuspunten om in het achterhoofd te houden tijdens het organiseren van een evenement. In bovenstaande geschetste situatie is namelijk totaal geen sfeer. Of beter gezegd: een slechte en onprofessionele sfeer. Wat je wilt, is dat het evenement indruk maakt en dat de boodschap die erop verteld wordt, blijft hangen in de gedachten van mensen. Dat kan met audiovisueel materiaal ontzettend goed. Uiteraard is een goede kwaliteit geluid onmisbaar. Iedereen moet de spreker goed kunnen horen alsof deze er dicht bij staat. Daarbij moet eventuele afgespeelde muziek ook goed klinken en niet kraken. De bezoeker moet echt in het verhaal, de boodschap of het momentum worden getrokken.

Waarom u audiovisueel niet mag onderschatten

Onderschat absoluut niet dat het feit dat uw bezoekers worden meegenomen in de boodschap ook wordt beïnvloed door licht. Naast het eerder omschreven belang van geluid, wekt ook licht bepaalde gevoelens op. Bij een congres kunt u wellicht denken aan het verlichten van de gehele zaal op het podium. Zo veranderen de betongrijze muren in muren van een bepaalde kleur. Gaat de boodschap over passie, kies dan voor een rode kleur. Wilt u energie uitstralen, ga dan bijvoorbeeld voor geel. Of houdt u ervan om een luxe sfeer te creëren, dan is paars een uitstekende keuze. Het bedrijf waarmee u in zee gaat kan u helpen om u te adviseren over de meeste passende audiovisuele wensen voor uw wensen en budget.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/audiovisuele-oplossingen/