Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Gezondheid van het gebit

We weten allemaal dat ons gebit ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid. We moeten goed onze tanden poetsen en op tijd ons gebit laten controleren door een specialist. Er is dan ook onderzoek gedaan naar hoe belangrijk het gebit is voor onze gezondheid. En uit het onderzoek blijkt dat mensen met een goed, verzorgd gebit een aantal jaar langer leven dan mensen die niet goed zorgen voor hun tanden, kiezen en tandvlees.

Nu is het de vraag of het echt wel komt door het gebit. Uit het onderzoek is dan wel gebleken dat mensen die beter voor hun gebit zorgen, gemiddeld genomen, langer leven dan mensen die dat niet doen, maar er bestaat natuurlijk een kans dat veel mensen die goed voor hun gebit zorgen ook beter voor de rest van hun lichaam zorgen. Of daar echt een verband tussen is, is niet onderzocht tijdens het onderzoek. Het klinkt echter niet gek als je er over nadenkt.

Nu lijkt het alsof de gezondheid van je gebit niet zo belangrijk is, maar dat is niet wat ik duidelijk probeer te maken. Het is namelijk van groot belang voor je gezondheid om je gebit goed te onderhouden en regelmatig de tandarts te bezoeken. Wanneer je dit niet doet kan het zomaar zijn dat je binnen de kortste keren een verstandkies trekken moet. Het begint met een paar keer niet poetsen. Dit heeft niet direct rampzalige gevolgen uiteraard, maar het sluipt er gemakkelijk in om een aantal keer per week niet je tanden goed te poetsen en eventueel te flossen. En wanneer je een slecht gebit hebt is een gaatje al snel ontstaan. Sommige krijgen nou eenmaal een wat minder gebit mee van hun ouders. Mede om deze reden is orthodontie volwassene dan ook van groot belang als je weet dat je een minder gebit hebt.

https://orfeokliniek.nl/