Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Bewuster leven

Als je de afgelopen weken het nieuws hebt gevolgd zal je vast opgevallen zijn dat er veel stakingen zijn geweest in ons land. En dan heb ik het niet alleen over de stakingen die zijn gehouden vanwege de pensioenleeftijden die in de cao’s staan van veel branches. Zij pleiten namelijk voor het stoppen van het alsmaar verhogen van de pensioenleeftijd. En dat is niet heel gek. De protesterende groepen zijn vaak werkzaam in branches die aardig wat fysieke krachten vragen, zoals de bouw. Het is dus niet gek dat zij hiervoor de straat opgaan. Je kan je toch niet voorstellen dat over een aantal jaar iemand van 70 jaar nog bovenop een flat met zware stenen staat te sjouwen. Dat is te gek voor woorden.

Maar naast deze groepen zijn er nog veel groepen de straat op gegaan in Den Haag om te gaan staken tegen het beleid van de overheid tegenover het milieu. Veel jongeren gaan elke donderdag spijbelen om de straat op te gaan bij het Malieveld om hun standpunt duidelijk te maken. Ze willen dat de overheid meer gaat doen om te zorgen voor de wereld van morgen. Hier was echter wel veel commotie over in het land. Veel mensen denk namelijk dat een groot deel van de groep alleen maar mee gaat staken om zo een dag vrij te hebben van school. Daarnaast Verschenen er diverse foto’s van deze leerlingen die een hapje zaten te eten bij fastfoodrestaurants. Deze zorgen voor veel uitstoot en daarover was dus veel discussie.

Hoewel ze, waarschijnlijk onbewust, een foute keuze hebben gemaakt hebben ze natuurlijk wel een punt. We moeten meer gaan zorgen voor ons land en voor de wereld. En dat begint bij onszelf. We moeten ervoor zorgen dat we zelf energiezuiniger worden. Zo kan je zonnepanelen kopen voor je huis. Of vervang je cv-ketel voor een pellet boiler. Dit is ook een stuk zuiniger.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/