Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Geurfilterkasten horeca

Wat is een geurfilterkast?

Een geurfilterkast wordt vooral gebruikt in keukens bij de horeca. De geurfilterkast moet ervoor zorgen dat de geur en de vette kooklucht via de afzuigkap schoon naar buiten wordt geblazen. Het is belangrijk dat omwonenden geen last hebben van de lucht die naar buiten wordt geblazen. Daarom is een geurfilterkast horeca zo ontworpen dat deze de kookgeur en vette deeltjes filteren. Een geurfilterkast horeca is een onderdeel van het afzuigsysteem dat bij keukens in de horeca wordt gebruikt. Aan een zijde van de geurfilterkast wordt de vervuilde lucht aangezogen en aan de andere zijde schoon naar buiten geblazen. Zo zal de omgeving geen last hebben van de horeca keuken in de naaste omgeving.

Soorten geurfilterkasten

Niet alle geurfilterkasten kunnen voor alles gebuikt worden. De capaciteit van een geurfilterkast is voor de ene ruimte groter, dan voor de andere. De capaciteit van een geurfilterkast wordt gemeten zonder filters. Wanneer er filters in worden geplaatst zal het effectieve rendement lager worden. Door de roosters etc. wordt de weerstand alleen maar groter. Het is daarom belangrijk om vooraf te laten berekenen wat de capaciteit van de gebruikte motor moet zijn om een goede filtering tot stand te brengen.

De weerstand van de afgevoerde lucht

Een standaard geurfilterkast is niet voor iedere situatie geschikt. Het komt regelmatig voor dat de afgevoerde lucht niet voldoende wordt gefilterd. In veel gevallen is het vermogen van de motor te gering. Ook kan er te veel weerstand in het ventilatiesysteem zijn. Om dat op te lossen zijn er meerdere mogelijkheden. Een mogelijkheid is om het afvoerkanaal te verkorten en de doorlaat te vergroten. Het is ook mogelijk om een zwaardere motor te plaatsen. Er kan ook een geurfilterkast horeca worden gebruikt die voorzien is van meerdere filters.

De geurfilters

Door gebruik te maken van koolstofpatronen zal ongeveer 80% van de vrijkomende geur worden afgevangen. In veel gevallen zal er dan geen overlast voor de omgeving meer zijn. Zijn er alsnog klachten, dan zou u kunnen kijken naar de ligging van de uitlaat. Het is mogelijk voor 99% te filteren, maar dan moet dat goed worden bekeken door specialisten. Zij zullen de hele afzuiginstallatie bekijken en berekenen en met een advies komen om de overlast te voorkomen.

https://medtrading.nl/geurfilterkasten-horeca