Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Een persoonlijke lening aanvragen?

Let op! Geld lenen kost geld.

Een persoonlijke lening aanvragen is verleidelijk als u geld nodig heeft om een grote uitgave te betalen. Bekijk eerst of een persoonlijke lening aanvragen echt noodzakelijk is. Sparen voor een grote uitgave is een beter alternatief.

Een lening kost geld door de rente die u hiervoor moet betalen. Hierdoor betaalt u te veel voor een aankoop. Bepaal voor u zelf of u de aankoop nog kunt uitstellen. Als u spaart, ontvangt u rente en zit u niet vast aan een verplichte maandelijkse aflossing. Door uw aankoop uit te stellen en hiervoor te sparen, hoeft u geen persoonlijke lening aan te vragen.

Wat is een persoonlijke lening?

Met een persoonlijke lening leent u eenmalig een bedrag. Het bedrag van een persoonlijke lening wordt dus in één keer aan u uitbetaald. De looptijd en de rente van een persoonlijke lening staan vooraf vast. Dit betekent dat de rente niet kan dalen of stijgen.

Ook weet u precies hoeveel u per maand voor uw persoonlijke lening betaalt en u weet dus ook precies wanneer u de lening hebt afgelost. Bij een persoonlijke lening is het verstandig om de looptijd af te stemmen op het doel waar u voor wilt lenen. Wilt u bijvoorbeeld geld lenen voor een auto? Dan kunt u de looptijd van een persoonlijke lening afstemmen op de levensduur van de auto.

Verwacht u dat de auto voor een periode van zes jaar meegaat? Dan is het verstandig om de looptijd hierop af te stemmen. Kunt u een hogere maandbedrag dragen? Dan is het verstandig om voor een kortere looptijd te kiezen. De totale kosten van een Persoonlijke lening zullen dan ook lager zijn. U betaalt namelijk over een minder lange periode rente waardoor de totale kosten van de lening ook lager zijn.

De rente van een persoonlijke lening staat vast

Een kenmerk van een persoonlijke lening is dat de rente vast staat. Dit betekent dat de rente tijdens de looptijd niet kan veranderen gedurende de looptijd van de lening.

Hoeveel kunt u lenen bij een persoonlijke lening?

De meest financiële dienstverleners bieden een Persoonlijke lening aan vanaf € 5.000 tot € 75.000 euro. Hoeveel u kunt lenen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw maandinkomen, uw gezinssituatie en uw maandelijkse lasten. Op verschillende websites kunt u berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen.

Aanbieders geven u slechts een indicatie hoeveel u maximaal kunt lenen. Maar bedenk eerst goed wat u werkelijk nodig hebt en leen alleen wat u nodig hebt. Een lening kost namelijk geld en u moet tijdens de looptijd van de lening rente en aflossing betalen. Bovendien, weet u tenslotte niet of uw financiële situatie in de toekomst verandert.

Er zijn verschillende mogelijkheden

Als u een persoonlijke lening wilt afsluiten, is het belangrijk dat u zich vooraf goed oriënteert. Past een persoonlijke lening bij uw situatie en het doel waar u voor wilt lenen? Vervolgens kunt u de verschillende aanbieders voor een persoonlijke lening vergelijken. Belangrijk elementen hierin zijn onder andere de rente, de looptijd, de voorwaarden van een persoonlijke lening, de totale kosten, de betrouwbaarheid en professionaliteit van de kredietaanbieder.

https://www.directa.nl/persoonlijke-lening