Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Drie tips om te stoppen met roken!

Jij hebt de keuze gemaakt om te stoppen met roken. Dit is een hele goede keuze, want roken brengt erg veel nadelen met zich mee. Stoppen met roken is echter makkelijker gezegd dan gedaan, omdat je erg snel in de verleiding komt om toch weer opnieuw te beginnen. In deze blog geven wij je drie tips die jou kunnen helpen om te stoppen met roken. Lees dus snel verder!

  1. Stop met je gewoontes

Een lastig onderdeel van stoppen met roken, is dat het voor veel mensen een gewoonte is geworden om te doen. Als je bijvoorbeeld pauze hebt, heb je misschien de neiging om snel even een sigaretje te doen, of misschien wel direct als je wakker wordt. Als jij wilt stoppen met roken is het belangrijk dat je deze gewoontes stop zet. Zeg bijvoorbeeld tegen je collega’s met wie jij in de pauze rookt dat je niet langer zult meedoen hieraan. Als je merkt dat het toch moeilijk is om te stoppen, kan je ervoor kiezen om helemaal niet meer bij deze collega’s te gaan zitten. Ook is het slim om thuis alles weg te gooien wat jou aan roken doet denken: asbakken, aanstekers maar ook natuurlijk de sigaretten zelf. 

  1. Stop samen

Als jij de gewoonte had om met iemand te roken, bijvoorbeeld je collega of je partner, is het een goed idee om samen met deze persoon te stoppen. Hierdoor val jij minder snel terug in je gewoonte, en zal je een extra verantwoordelijkheid voelen om te stoppen. Als jij terugvalt, zal deze persoon dat namelijk ook sneller doen. Dat is natuurlijk iets wat je wil voorkomen. 

  1. Stop gedoseerd

Een lastig onderdeel aan stoppen is dat je lichaam van het één op het andere moment compleet geen nicotine meer binnenkrijgt. Dit kan zorgen voor best heftige klachten, zoals hoofdpijn, slecht slapen of somberheid. Het is daarom geen gek plan om het nicotinegehalte dat jij binnenkrijgt, gedoseerd te doen afnemen. Dit kan je doen door middel van een vape. In deze elektrische sigaret bepaal jij namelijk zelf hoeveel nicotine je binnenkrijgt, waardoor jij ervoor kan kiezen om dit stapje bij stapje te laten afnemen. 

Wil jij een vape kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van Nicotinebase! Hier vind jij alles wat je nodig hebt voor het vapen, en dus ook voor het stoppen met roken. 

 

https://www.nicotinebase.nl/nl/