Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Bananenplant

Bananenplant

De ‘Musa’, ook wel de Bananenplant genoemd, is een plant met grote groene bladeren. Het is een kamerplant welke direct het oog trekt en je huis één en al tropisch doet aanvoelen. De plant vindt zijn oorsprong in Zuidoost-Azië en de familie waar de plant in thuishoort heet de ‘Musaceae’. De bananenboom is tegenwoordig in veel verschillende tropische gebieden te vinden. De plant heeft behoefte aan aandacht en liefde, want ze bestaat voor maar liefst 80 procent uit water. 

 

Water

Door haar tropische achtergronden, houdt de bananenplant erg van een omgeving die vochtig en klam aanvoelt. Vandaar dat zij naast het reguliere water ook eens per week besproeid mag worden zodat de luchtvochtigheid op peil blijft. De tropische invloeden kunnen we ook terugzien in het water geven zelf. De plant heeft veel water nodig, in de zomer mag je de plant best elke dag voorzien van water. Let wel! In de zomermaanden heeft de plant het dubbele water nodig dan in de wintermaanden. In de wintermaanden verdampt het water minder snel vanwege de kou. Twee keer per week water geven is dan meer dan voldoende. 

Om het water op een juiste manier toe te dienen, is het belangrijk om het water niet via de wortels maar via de bovenkant te gieten. Als de wortels te nat worden, kunnen deze gaan rotten. Dit heeft invloed op de sterkte van de bladeren. Bij een te natte grond gaan deze hangen. Een droge grond daarentegen, heeft ook geen positief effect op de bladeren. Check daarom af en toe hoe vochtig de grond is!  

 

Tip! Mocht het in de zomer nou met bakken uit de lucht komen? Zet de bananenplant dan vooral even buiten neer. In het regenwater zitten ontzettend veel voedingsstoffen die goed zijn voor de plant.

 

Plaatsing van de bananenplant

De bananenplant heeft behoefte aan veel daglicht. ’s Zomers kan de plant het best vijf uren in het directe zonlicht staan. Hou het wel bij deze vijf uur want wanneer de plant te veel zonlicht moet verdragen, kan het zijn dat haar bladeren verkleuren of verbranden. Zorg er ook voor dat de plant na het besproeien met water niet direct in de zon staat, dit kan er namelijk voor zorgen dat de bladeren nog sneller verbranden. Tijdens de winter kan de plant opzich de hele dag in de zon staan, doordat ze in de winter helaas wat minder schijnt. Wanneer het kwik weer stijgt en er geen R meer in de maanden te vinden is, is het verstandig om de plant rustig aan weer te laten wennen aan de zon. 

 

Let’s go banana! 

De bananenplant kan dus een tropische toevoeging voor jouw woon- of slaapkamer zijn en daarom de perfecte plant om in huis te halen of aan een ander cadeau te doen. Klik hier voor verschillende soorten bananenplanten!