Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

De beste kitchenaid keukenmachines

De beste kitchenaid keukenmachines

Als u graag taarten en bakes maakt, hebt u een van de beste kitchenaid standmixers nodig om al het harde werk voor u te doen. De kitchenaid beste standmixers zijn krachtig genoeg om in enkele minuten een luchtig cakebeslag te kloppen, wat u tijd en handwerk bespaart. Bovendien kan hij gemakkelijk bij alle ingrediënten onderin de kom, wat voor consistente resultaten zorgt.

Tegenwoordig kan een van de beste standmixers echter veel meer dan een gemiddelde cake maken.  Naast het bakken van lekkernijen kan deze ook brooddeeg roeren, pizzadeeg combineren of eiwitten opkloppen, waardoor het een veelzijdig keukenapparaat is.

Welke hulpstukken gebruik ik?

Standmixers worden tegenwoordig geleverd met een groot aantal hulpstukken en accessoires voor verschillende doeleinden, zo veel dat het een beetje intimiderend kan zijn voor een nieuwe bakker. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste hulpstukken, zodat u weet welke u moet gebruiken:

  • Platte klopper: Dit hulpstuk hoort bij elke kitchenaid standmixer. Het wordt gebruikt voor alledaags kloppen en mixen – ideaal voor het samenkloppen van boter en suiker voor cake, maar ook voor beslag en glazuur. Sommige platte kloppers hebben ook een rubberen of siliconen rand zodat ze de ingrediënten beter van de randen van de kom kunnen schrapen.
  • Draadklopper: Gebruikt om te kloppen, dit hulpstuk klopt lucht in de ingrediënten. Het wordt vaak gebruikt om slagroom of meringue te maken.
  • Deeghaak: Zoals de naam al zegt, helpt dit hulpstuk bij het mengen en kneden van deeg, dus het is wat je moet gebruiken als je van plan bent om vers brood of pizza te bakken. Deeghaken kunnen er in een ‘C’-vorm uitzien, maar ook als een spiraal.  

Andere nuttige hulpmiddelen zijn een spatbescherming of een gietschild. Deze zitten bovenop de kom terwijl de kitchenaid mixer draait en voorkomen dat ingrediënten eruit spatten. Sommige merken verkopen naast roestvrij staal ook glazen kommen. Met een glazen kom kunt u de ingrediënten die worden gemengd beter zien, maar ze zijn natuurlijk kwetsbaarder.

Gebruik en onderhoud van een staafmixer

Controleer de afstand tussen de klopper en de kom. De onderkant van de klopper mag de bodem van de kom niet raken, maar mag er ook niet te ver vanaf staan. Als u dit precies goed doet, kunt u beter mixen en hoeft u minder vaak te schrapen met een spatel. De handleiding geeft u aanwijzingen over hoe u dit kunt aanpassen.

  • Kijk, voordat u besluit een recept te verdubbelen (of zelfs te verdrievoudigen), in de gebruiksaanwijzing van uw mixer om na te gaan hoeveel kilo meel uw apparaat in één keer aankan.
  • Tenzij uw kitchenaid mixer specifiek een soft-start functie heeft, begin altijd met mixen op lage snelheid en verhoog dan naar een hogere snelheid, om spatten te voorkomen.
  • Kom niet in de verleiding om een spatel te gebruiken terwijl de mixer draait, zelfs als een recept zegt dat je constant moet schrapen terwijl je klopt. Als u de kitchenaid mixer niet eerst stopt, kan de spatel vast komen te zitten in het hulpstuk en eindigt u met een klopper of garde die uit zijn vorm is gedraaid.
  • Voor de mooiste, luchtigste slagroom koelt u de kom en de garde voordat u opklopt.
  • Nadat u klaar bent met mixen, tilt u de klopper of garde iets boven het oppervlak van het voedsel en laat u de mixer eerst op laag en vervolgens op hoog draaien om overtollig mengsel af te voeren.
  • Kijk in de handleiding welke onderdelen in de vaatwasser mogen. Als u het advies negeert, kunt u met verkleurde of beschadigde onderdelen komen te zitten.

Koop een black friday kitchenaid!