Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Cost reduction: makkelijke winst voor elk bedrijf

Een bedrijf, uit welke tak dan ook, moet wel eens aan cost reduction doen. Als de omzet even niet groeit, of er een onverwachte tegenvaller zich voordoet, kan dat een goed moment zijn om te bekijken hoe je de kosten van je bedrijfsvoering kan terugdringen. Als je het slim doet, kan je er op de langere termijn nog veel plezier van hebben, of je bedrijf op een bijzondere manier in de spotlights zetten. Hoe dan ook moet een kostenpostreductie duurzaam zijn om echt effect te hebben. En dat is de moeite van het afwegen waard. 

Duurzame cost reduction- heb je er lang plezier van?

Cost reduction is de moeite van het uitvoeren niet waard als het niet duurzaam is. Duurzaam betekent dat het lang mee moet gaan. Tegenwoordig wordt dat woord vooral gebruikt in de context van klimaat neutrale zaken, maar het kan ook betekenen dat je er nog lang plezier van hebt. Wat een van de meest voor de hand liggende kostenbesparingen lijkt, is om mensen -helaas- te ontslaan. Dat is niet leuk, maar het scheelt wel in maandsalarissen. Maar wat als je bedrijf weer op volle toeren draait? Dan heb je personeel nodig voor bepaalde klussen. Dat moet je dan wel weer kunnen vinden.
Dat is dus niet zo duurzaam. Soms is het dan juist handiger om in bepaalde zaken te investeren als dat kleinschalig nog zou kunnen. 

Duurzame cost reduction- is het mileuvriendelijk?

Wat betreft cost reduction is het klimaat niet meer weg te denken uit de mogelijke manieren om dit doel te bereiken. Met alle ontwikkelingen rondom duurzaamheid zijn er steeds meer klimaatvriendelijke alternatieven die ook nog eens vele jaren meegaan. Als je er op tijd bij bent, kan je je bedrijf er zelfs mee onderscheiden. Klimaatverandering staat hoog op de agenda, maar de aanpak daarvan gaat meestal maar mondjesmaat. Met bepaalde klimaatneutrale oplossingen kan jij een voorloper zijn. Steeds meer mensen willen dat de bedrijven waarmee ze in zee gaan duurzaam zijn. Als jij dan de enige bent die daarin al mogelijkheden biedt, heb je er meteen een nieuwe marketingstrategie bij.