Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

5 Tips for Effectieve Time Management

Tijd is kostbaar, voornamelijk bij het draaien van een eigen zaak. Maar er zullen nooit meer dan 24 uur in een dag zitten. Sommige ondernemers passen zich hierop aan met focus en een doel. Anderen raken in paniek. Hoor je bij de laatste groep? Dat hoeft niet zo te zijn. Met een cursus timemanagement kun je effectief en productief werken. Ook wordt je stress hierdoor verminderd. We hebben 5 tips op een rijtje gezet.

1. Weet wat je doelen zijn

Zorg ervoor dat je betrokken bent in de activiteiten die je business goals ondersteunen. We hebben het dan over korte en lange termijn doelen. Alle andere bijzaken zijn mogelijk tijdsverspilling. Je dagelijkse plan moet draaien om het voltooien van de taken en activiteiten die je zaak helpen groeien.

2. Prioriteiten stellen

Onder welke categorie vallen jouw activiteiten, wanneer je kijkt naar je dagelijkse activiteiten?

  • Belangrijk en urgent – Taken die moeten worden gedaan. Doe ze meteen.

  • Belangrijk maar niet urgent – Taken die belangrijk lijken, maar bij nader onderzoek niet. Bepaal wanneer u ze moet doen.

  • Dringend maar niet belangrijk – Taken die het meeste “lawaai” maken, maar wanneer ze worden bereikt, hebben ze weinig of geen blijvende waarde. Delegeer deze indien mogelijk.

  • Niet urgent en niet belangrijk – dingen met een lage prioriteit die de illusie bieden van ‘bezig zijn’. Doe ze later.

Noteer uw drie of vier ‘belangrijke en urgente’ taken die vandaag moeten worden aangepakt. Als je ze allemaal hebt voltooid, vink je deze uit je lijst aan. Dit geeft je een gevoel van voldoening en kan je motiveren om minder essentiële activiteiten aan te pakken.

3. Nee zeggen

Jij bent de baas. Als je een verzoek moet afwijzen om je te kunnen focusen op wat echt belangrijk en dringend is, twijfel dan niet om nee te zeggen.

4. Vooruit plannen

Een van de ergste dingen die je kunt doen is aan je dag beginnen zonder enig idee te hebben wat er gedaan moet worden. Het vooruitdenken en plannen van je werkzaamheden is het tijdverlies waard vergeleken met wanneer je zonder doel begint aan je dag. Probeer een van deze opties:

  • De avond ervoor – Neem aan het eind van de dag 15 minuten om uw bureau leeg te maken en een lijst samen te stellen van de meest dringende taken van de volgende dag. Het is een geweldige decompressietechniek en je zult je beter voelen om ’s morgens achter een opgeruimd bureau te gaan zitten.

  • ‘s ochtend vroeg – Kom een ​​paar minuten te vroeg aan en stel uw prioriteitenlijst voor taken samen (zie # 2). Dit kan het meest productieve deel van uw dag blijken te zijn.

5. Elimineer afleiding

Begin aandacht te besteden aan het aantal keren dat iemand je onderbreekt als je midden in een belangrijke taak zit. Houd zelf veroorzaakte onderbrekingen in de gaten, vooral die van de sociale media-variant. Je smartphone is erg handig, maar hij is ook verslavend en een van de meest verraderlijke tijdverspillers die de mensheid kent.

Het kan een enorme oefening in wilskracht kosten, maar sluit de deur en zet je telefoon uit om je tijd te maximaliseren. In plaats van ‘altijd aan’ te zijn, plan je een pauze in de dag om e-mail in te halen, mensen terug te bellen, met collega’s te praten, enzovoort.


Klik hier voor meer informatie en tips voor timemanagement.