Ad Werk
Image default
Zorg

Collectieve zorgverzekering

In Nederland is er in principe één verzekering verplicht voor alle inwoners en dat is de zorgverzekering. Daarnaast moet u uiteraard ook een WA-verzekering afsluiten wanneer u een auto in bezit heeft, maar dat is geen algemene verzekering te noemen. De zorgverzekering wordt steeds duurder. Dit komt omdat de zorgkosten elk jaar ook stijgen. Om die reden wilt u natuurlijk een zorgverzekering tegen een scherpe prijs kunnen afsluiten. In dat geval kunt u voor een collectieve zorgverzekering gaan. Dit is een zorgverzekering die u afsluit met een grote groep mensen. Dit kunnen de werknemers van een bedrijf zijn, maar bijvoorbeeld ook leden van een sportclub. Ook zijn er speciale collectieve zorgverzekeringen voor zzp’ers. Maar wat zijn nu de voordelen en nadelen van een collectieve zorgverzekering? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in. Lees daarom snel verder.

 

Korting op de premie

Met een collectieve zorgverzekering krijgt u in de eerste plaats dus korting op de premie. De korting is afhankelijk van meerdere factoren. In de eerste plaats heeft dit te maken met de collectiviteit, maar uiteraard ook met de zorgverzekeraar. Er bestaan collectieve basisverzekeringen en collectieve aanvullende verzekeringen. In de toekomst gaan de collectieve basisverzekeringen helaas verdwijnen. U kunt dan alleen nog maar korting krijgen op de aanvullende collectieve verzekering.

 

Niet altijd goedkoper

U krijgt korting bij een collectieve verzekering, maar dit hoeft nog niet te betekenen dat u altijd goedkoper uit bent. Het punt is namelijk dat een zorgverzekering voor een groot deel persoonlijk is. U kunt zich voor verschillende zaken aanvullend laten verzekeren. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de tandarts, fysiotherapeut, geestelijke zorg en ga zo maar verder. Wellicht heeft u een aanvullende tandartsverzekering, terwijl u zelf nooit problemen met uw gebit heeft. Dan bent u oververzekerd. U betaalt dan immers geld voor zorg die u eigenlijk niet nodig heeft.

 

Om die reden is het altijd belangrijk om waakzaam te zijn. Kijk goed wat u zelf nodig heeft en besluit op basis daarvan of u zich bij een collectief gaat aansluiten. U kunt elk jaar opnieuw een verzekering afsluiten. U kunt op verschillende websites zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.