Ad Werk
Image default
Woningen

De beste vloeren van de beste vriend van de mens

De balans tussen mooie vloeren willen en weten dat je een pelsbaby met poten en klauwen hebt, kan moeilijk zijn. Luxe vinyl biedt een goede balans omdat het kras- en vlekbestendig is en verkrijgbaar is in een verscheidenheid aan prachtige stijlen en patronen, wat een beetje flair teweegbrengt met zijn praktische functie. Tegel daarentegen is het beste bestand tegen je pup, omdat het een van de moeilijkste vloermaterialen is die je kunt kopen, maar het is niet bepaald comfortabel voor honden. Als je dieper wilt ingaan op de beste vloer voor honden die je in je huis kunt installeren, bekijk dan onze blog Wat is de beste hondvriendelijke vloer?

De meeste hondenkennels voor binnenshuis zijn gigantische plasmatten met een bodem met antiaanbaklaag, en meestal zijn dit een prima oplossing omdat ze wat comfort en absorptievermogen bieden. Maar als u op zoek bent naar iets blijvends, moet u eerst bedenken hoe gemakkelijk het reinigt. Verschillende vloermaterialen kunnen groeven, hoekjes en gaten hebben waar vuil en bacteriën zich kunnen verzamelen. Kiezen voor een gladder oppervlak bespaart u extra moeite om het schoon te maken en helpt de pad van uw hond netjes en opgeruimd te houden. U wilt natuurlijk een materiaal dat vlekbestendig is, en u kunt zelfs zo ver gaan dat u er een vindt die waterdicht of waterafstotend zijn om het gebied droog te houden en te voorkomen dat bacteriën, meeldauw of schimmels groeien.

Wat is gemakkelijk schoon te maken?

Als je eenmaal een vloermateriaal hebt gevonden dat gemakkelijk schoon te maken is, wil je er ook zeker van zijn dat het duurzaam genoeg is voor je hond. Houd rekening met het aantal honden dat je hebt, hun grootte en de hoeveelheid ravage die ze hebben kunnen aanrichten in de rest van je huis.

  • Sommige kennels gebruiken epoxyvloeren omdat ze schokbestendig, waterdicht en vuurvast. Maar tenzij u een kennelbedrijf runt, is het erg arbeidsintensief en moeilijk te installeren.

  • Dan is er de vinylvloer, die extreem krasbestendig, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is, maar glad worden als het nat is, wat niet erg comfortabel is voor uw hond.

  • Rubber is een populaire optie omdat het comfortabel, goed geïsoleerd en toch relatief gemakkelijk schoon te maken is. Maar als uw hond graag bijt en krabt, vervangt u misschien die rubberen vloeren voordat u het weet.

  • Hardhouten vloeren zijn de mooiste optie en passen mooi bij de rest van uw huis. Maar afhankelijk van het gebruikte afdichtmiddel, zullen houten vloeren veel minder vlek- en waterbestendig zijn dan de andere vloeropties en hebben ze uw constante aandacht nodig om ze er mooi uit te laten zien.

  • En als u ze echt wilt maken uw pup zich thuis voelt, zou u kunstgras kunnen installeren, dat er geweldig uitziet en comfortabel is, maar misschien niet dezelfde levensduur heeft als andere materialen.

Als het gaat om modulaire versus vaste vloeren, modulair is de manier om te gaan voor je goede jongen. Zelden zal de ruimte die u afsnijdt voor uw hond overeenkomen met de fabrieksspecificaties waarvoor de vaste vloeren zijn ontworpen. Met modulaire vloeren kunt u de juiste hoeveelheid ruimte voor uw hond en uw huis afdekken. Kies je voor laminaat dan ga je hier waarschijnlijk problemen mee kunt krijgen in de toekomst. Laminaat kan niet goed tegen vocht waardoor het gaat bollen of uitzetten waardoor de laminaat vloer te strak komt liggen. Wel zijn er oplossingen om laminaat dat te strak gelegd is te fixen.

Bij het vergelijken van verschillende vloermaterialen kan het moeilijk zijn om een vloer die gemakkelijk schoon te maken is in evenwicht te brengen met een vloer die comfortabel is voor uw hond. Zachte versus harde materialen lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan. Maar je kunt altijd extra vulling leggen, zoals een zachte mat of beddengoed in een deel van de kennel, als je kiest voor een harder oppervlak dat gemakkelijker schoon te maken is.

 

https://vloerenbaas.nl/houten-vloeren/