Ad Werk
Image default
Woningen

De beste ligbaden van 2021

 

De stijl van de badkamer

Dit punt is een persoonlijke kwestie, ga jij voor klassiek of modern? En voor welk materiaal ga jij? Het materiaal heeft ook weer invloed op het schoonmaken en de warmte. Maar ook het behouden van de kwaliteit, denk aan krassen en verkleuringen.

 

Pootjes of niet

Ga jij voor een vrijstaande stijl? Dan kun jij gebruik gaan maken van pootjes, dit moet natuurlijk wel passen en kunnen in jouw badkamer. Je moet dan ook andere kranen gebruiken en het moet matchen met de plaatsing van de afvoer.

 

Het type kraan

Het kiezen van de juiste kraan heeft weer te maken met wat jij graag wilt doen, wil jij bijvoorbeeld ook kunnen douchen? Dan moet jij al gebruik gaan maken van een complete bad- en doucheset. Laat je daarover dus ook goed informeren. Je kunt kiezen uit een opbouw thermostaat, kraan op de badrand of de wand, inbouwkraan of een vrijstaande kraan.

 

Even lekker in bad, een heerlijk moment van de dag. Maar waar moet je nou precies opletten wanneer je een bad kopen gaat. Ga je het bad gewoon vervangen? Of ga je de hele badkamer verbouwen en wordt deze dus ruimer of kleiner? In dit artikel ga ik een paar punten benoemen die belangrijk zijn bij de aankoop. Maak geen overhaaste beslissingen en let niet alleen op het design, je wilt er niet achter gaan komen dat jouw verbouwing vertraging gaat oplopen door overhaaste keuzes.

 

De verschillende vormen

Het formaat van de badkamer is belangrijk, gaat het bad passen is natuurlijk één van de belangrijkste vragen. Maar ook de vorm van de badkamer is belangrijk, wanneer jij bijvoorbeeld een badkamer hebt met afwijkende hoeken kun jij kiezen voor een meer hoekige variant. Is jouw badkamer erg klein? Dan kun je kiezen voor een douche en bad-combinatie, dan kun jij ook meteen douchen. Uiteindelijk zal jij de perfecte oplossing wel vinden. Denk ook aan je lengte en de lengte van andere die er gebruik van gaan maken.