Ad Werk
Image default
Woning en Tuin

Zonwering of raambekleding

 

Er zijn vele manieren om je raam te verduisteren of om de zon te weren. Iedere oplossing heeft zijn voor- en nadelen. Bij Marasol ben je aan het juiste adres voor vele oplossingen van het Nederlandse kwaliteitsmerk VeranoⓇ.

Ramen verduisteren

De allerbeste manier om je ramen te verduisteren gaat met Verano rolluiken. Rolluiken worden aan de buitenzijde van je huis bevestigd en laten geen licht door. Als je de rolluiken sluit, dan heb je niet alleen een volledig verduisterde ruimte, het geeft ook nog extra isolatie. Dit is in de zomer erg handig als het warm is, maar ook in de winter als je de kou buiten wil houden biedt dit vele voordelen.

Rolluiken zelf monteren

Als je de roluiken zelf monteert, kun je veel geld besparen. Het zelf opmeten en monteren gaat eenvoudig met de duidelijke handleidingen van Verano. De rolluiken die worden aangestuurd met zonne-energie, zijn heel eenvoudig zelf aan de gevel te bevestigen. Deze rolluiken hoeven niet te worden aangesloten op het lichtnet. Daarom hoef je niet door de gevel naar binnen te boren voor de aansturing. Aan de voorzijde van de bovenkap is een zonnepaneeltje bevestigd. Dit paneeltje wekt voldoende stroom op om het rolluik een aantal maanden van de juiste hoeveelheid stroom te voorzien. Je kunt het rolluik dan bedienen met een app op je telefoon, een afstandsbediening of met een wandzender.

Zonwerende oplossingen

Als je op zoek bent naar mooie betaalbare zonwering, dan zijn zonwerende rolgordijnen op maat een goede en voordelige oplossing. Er zijn vele soorten rolgordijnen die de zon goed buiten kunnen houden. Om te beginnen zijn er transparante en screendoek rolgordijnen. Deze stoffen houden de zon buiten, maar je kunt er nog wel goed door naar buiten kijken. Dat betekent echter ook dat je in de avond, als het buiten donkerder is dan binnen, ook goed naar binnen kunt kijken. Geen optimale privacy dus.

Zoek je de optimale combinatie tussen zonwering, lichtinval en privacy? Dan zijn de lichtdoorlatende rolgordijnen een mooie oplossing. Deze stoffen laten wel nog licht door, maar je kunt er niet door naar buiten kijken. Een mooie oplossing voor aan de straatzijde van je huis.

Als je je slaapkamer wil verduisteren, maar geen rolluiken kunt of wil monteren aan de gevel, dan zijn verduisterende rolgordijnen een mooie oplossing. Deze stoffen laten geen licht door. Als je dan ook nog U profiel zijgeleiding met borstel aan de zijkanten plaatst, dan kan er ook daar geen licht door naar binnen schijnen.

Handbediend of elektrische besturing

Alle raambekleding heeft verschillende bedieningsmogelijkheden. Standaard met ketting, koord, tuimelstang of handgreep. Het is ook mogelijk om je raamdecoratie aan te sturen met een app op je telefoon of een afstandsbediening. Dit kan met de elektrische rolgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen en verticale lamellen. Ook de buitenzonwering is elektrisch aan te sturen. 

Gratis stalen

Als je online je raamdecoratie of zonwering bestelt, dan wil je waarschijnlijk wel even kunnen zien en voelen wat je precies gaat bestellen. Daarom kun je bij Marasol gratis een aantal proefmonsters van de verschillende stoffen en lamellen bestellen. Deze kun je eenvoudig via de website aanvragen. Meestal heb je ze de volgende werkdag al in huis.

https://marasol.nl/rolluiken/