Ad Werk
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn industriële keukens?

Industriële keukens maken deel uit van een van de vele keukenstijlen. Het kiezen van een stijl is erg belangrijk voor een keuken. Wanneer je een nieuwe keuken wil installeren is het zeker nodig om goed na te denken over de stijl van de keuken. Een keuken moet prettig in te werken zijn en natuurlijk moet het er ook goed uitzien. Om er prettig in te werken moet de keuken ingericht zijn aan de hand van jouw voorkeuren. Ieder persoon is anders waardoor verschillende keukens beter werken voor een persoon. Het is belangrijk om jouw eisen op te nemen in het ontwerp van een keuken. Het uiterlijk van een keuken wordt voor een groot deel bepaald door de stijl van de keuken. Ook het uiterlijk heeft invloed op hoe prettig je in een keuken zal gaan werken. Het kiezen van een stijl is dus een belangrijk onderdeel in het ontwerpen van een keuken. Industriële keukens hebben een mooie stijl met een stoere uitstraling.

 

Kenmerken van  industriële keukens

De industriële keukens hebben een aantal kenmerken waarmee het te onderscheiden is van de andere stijlen. De meest populaire stijlen zijn de moderne en de landelijke industriële keukens. Deze maken gebruik van mooi afgewerkte materialen. Een industriële keuken maakt daarentegen gebruik van ruwe onafgewerkte materialen. Dit zorgt voor die robuuste stoere look die kenmerkend is voor deze stijl. Materialen worden niet volledig afgewerkt zodat je keukenonderdelen krijgt met een grove textuur. In deze keuken zie je vaak ruwe randen met elementen van hout en beton. Deze keuken staat het beste bij ruimtes die de keuken complementeren. Denk bijvoorbeeld aan een muur van baksteen. Een muur van baksteen draagt bij aan de ruwe look van een keuken. Deze stijl wordt helemaal afgemaakt met groot opvallend keukenapparatuur. Veel keukens gaan voor praktische compacte keukenapparatuur. Maar deze keukenstijl wil juist opvallen door middel van grootkeukenapparatuur dat makkelijk te zien is. Je kunt hierbij denken aan een mooie eiland tafel of een vrijstaand fornuis.

 

Te gebruiken materialen en kleuren

Er zijn een aantal materialen die gebruikt kunnen worden voor de robuuste look van de industriële keukens. Wat erg mooi staat is een ruw tafelblad van beton. Beton kan gegoten worden in de vorm van een tafelblad waardoor er een stevige ruwe plek is om op te werken. Dit gaat gepaard met een aantal kastjes van hout. Dit geeft de keuken een erg stoere en opvallende uitstraling. Ook kan er gebruik gemaakt worden van RVS en metaal. Het is belangrijk dat het materiaal niet wordt te veel wordt afgewerkt zodat je in een oogopslag kunt zien van wat voor soort materiaal de keukenonderdelen gemaakt zijn. Qua kleuren wordt er in deze keukenstijl veel gebruik gemaakt van zwart of grijs. Houten keuken onderdelen worden vaak gekleurd in donkerbruin, donkergrijs of zwart. Het is mooi wanneer kleuren worden gecombineerd om een bepaald contrast te krijgen in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een grijs betonnen tafelblad met daaronder mooie zwarte houten keukenkasten.