Ad Werk
Image default
Woning en Tuin

Wat moet je allemaal weten over vloerisolatie?

Het is bij het merendeel van de mensen ongetwijfeld wel bekend dat er heel wat verschillende onderdelen van de woning bestaan die geïsoleerd kunnen worden. Dat geldt dus niet alleen voor de muren en het dak, maar ook voor bijvoorbeeld de vloer. Het toepassen van vloerisolatie is door de jaren heen eigenlijk alleen maar belangrijker en populairder geworden. Dat niet in het minst omwille van het feit dat steeds meer mensen de keuze maken om gebruik te maken van vloerverwarming. Overweeg jij ook het isoleren van de vloer in je woning? Dan dien je zeker en vast rekening te houden met de informatie die je aantreft hier op deze pagina. 

Wat maakt vloerisolatie zo interessant om te overwegen?

Wanneer je een artikel leest over het isoleren van je woning is de kans zeer groot dat er door dat artikel in het bijzonder aandacht zal worden besteed aan het isoleren van bijvoorbeeld je dak evenals de muren van je woning. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen, integendeel. Via deze onderdelen van je woning gaat er namelijk behoorlijk wat warme lucht verloren. Dit gezegd hebbende is het zeker en vast zo dat ook de realisatie van isolatie in de vloer heel wat interessante voordelen met zich mee kan brengen. Dit niet alleen voor je portefeuille, maar zeker ook voor je wooncomfort. 

Het plaatsen van vloerisolatie zorgt er in de praktijk in eerste instantie voor dat je kan genieten van een veel warmere vloer. Dit niet in het minst wanneer je ervoor gaat kiezen om ook vloerisolatie te voorzien. Behoorlijk wat mensen maken tegenwoordig deze keuze. In het bijzonder wanneer de warme lucht en aan of in de vloer zelf wordt opgewekt is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze niet zomaar verloren zal gaan. Het toepassen van isolatie kan daar in de praktijk met absolute zekerheid voor zorgen. Dit maakt deze keuze op zich dus al zeer interessant.

Welke zaken bepalen de vloerisolatie kostprijs?

Het prijskaartje waar je rekening mee dient te houden voor wat de plaatsing van vloerisolatie betreft is afhankelijk van verschillende factoren. Veel mensen houden slechts met een beperkt aantal van deze factoren rekening en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Enkele zaken waar je in ieder geval aandachtig voor zal willen zijn, zijn de volgende:

  • Het type isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt;

  • De isolatiemethode die wordt toegepast;

  • De te isoleren oppervlakte;

  • Van welke dikte van isolatie er sprake is; 

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat het merendeel van de mensen ervoor kiezen om de plaatsing van hun vloerisolatie uit te besteden aan een expert. Dit betekent dat je ook specifiek rekening dient te houden met het uurtarief van de vakman in kwestie. Op dit vlak zou je er dus zeker voor kunnen kiezen om even een vergelijking uit te voeren. Op die manier kan je in een mum van tijd op de meest optimale wijze jouw vloerisolatie laten realiseren. Hou in ieder geval rekening met een gemiddelde kostprijs gelegen tussen de 15 en 50 euro per vierkante meter.