Ad Werk
Image default
Startpaginas

Zo maak van je werk van je loopbaan!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging in je werk, maar weet je niet zo goed wat dan wel bij je past? Of vind je het eng om dé stap te wagen? Je bent lang niet de enige.

In deze tijd veranderen banen sneller dan ooit, terwijl de mogelijkheden alleen maar groter worden. Tegelijkertijd moeten we ons blijven ontwikkelen om waarde voor onszelf en anderen te kunnen toevoegen.

De grootste betekenis weet je toe te voegen als je werk doet dat een beroep doet op je talenten, drijfveren en kernkwaliteiten. Wat kun je ontzettend goed zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen? Waarvoor krijg je vaak complimenten? Welke activiteiten geven je ontzettend veel energie? Als je dit voor jezelf, of met een beetje hulp, helder krijgt, dan kun je de best passende keuze voor een andere baan of zelfs andere werkrichting maken.

Er zijn vele soorten testen die kunnen helpen om duidelijkheid te krijgen in jouw talenten en drijfveren, maar vaak bevestigen ze alleen wat je zelf al weet. Je kent jezelf het beste. Vaak hebben we alleen even een bevestiging nodig of is er wat hulp nodig om de inzichten voldoende concreet te maken.

Ga eens voor jezelf op zoek naar zaken waar jij energie van krijgt. Van welke taken geniet je eigenlijk gewoon? En wat zijn energieslurpers? Waarvoor krijg je vaak een compliment, terwijl je het geleverde resultaat eigenlijk vanzelfsprekend vindt? Wat voor waarden zijn voor jou essentieel in het leven? Wat maakt jou blij? Wat doe je graag?

Dit soort vragen kun je in alle rust zelf beantwoorden. Als je dit lastig vindt, dan is het heel goed mogelijk om met behulp van een coach hier achter te komen. Hij of zij kan je vervolgens ook helpen met het ondernemen van concrete stappen. Soms is dit namelijk vooral lastig.

Twijfel je aan jouw huidige werk, ervaar je steeds meer tegenzin en doe je steeds meer jouw werk zonder dat het je energie oplevert, sta dan eens stil bij wat voor jou belangrijk is en wat vóor en wat tégen jou werkt. Dit is een belangrijk hulpmiddel voor het maken van meer passende keuzes.

 

https://coachrobin.nl/