Ad Werk
Image default
Energie

Zonnepanelen kopen via groepsaankoop

Je hebt ondertussen gemerkt dat het nogal wat kost om zonnepanelen te kopen. Net zoals je je in groep kan aansluiten voor elektriciteit om de best mogelijke prijs te krijgen, geldt hetzelfde principe voor zonnepanelen kopen. Overweeg deze optie om de kosten te drukken.

Wat is een groepsaankoop? Het woord zegt het al, je gaat samen met een groep zonnepanelen kopen. Doordat er een grote bestelling geplaatst wordt, daalt de prijs en kom je voordeliger uit. Overleg bijvoorbeeld samen met een aantal buurtbewoners of familieleden of het een optie is om in groep zonnepanelen kopen te realiseren is.

Groepsaankoop verstandig bij zonnepanelen? Wanneer je dezelfde soort woningen en dus ook dak hebt, kan je prima allemaal dezelfde soort zonnepanelen kopen. Het zou dan verstandig zijn om een vakman erbij te halen die je tips kan geven welke zonnepanelen je het best kan aanschaffen voor je woning en of deze ook prima zullen passen en werken bij de woningen van je buren. Als de woningen verschillen van soort dak en ook op vlak van ligging, doe je er het beste aan om eerst te onderzoeken of het wel slim is om voor dezelfde soort zonnepanelen te gaan. Ieder huis vereist een ander soort zonnepaneel door de bepaalde factoren die meespelen. Wanneer de zonnepanelen gekocht zijn, kan je namelijk niet meer terug.

Prijs installatiekosten Super als je een lagere prijs kan scoren door een groepsaankoop voor het zonnepanelen kopen. Maar vergeet niet dat je nog kosten moet maken voor het installeren van je zonnepanelen. Het kan dat daar nog het een en ander voor gekocht moet worden en je moet de vakman betalen voor het arbeid dat hij gaat verrichten.

Hoe een groepsaankoop doen? Er zijn verschillende manieren om tot een groepsaankoop te kopen voor zonnepanelen kopen.

Rechtstreeks bij de leverancier Er zijn verschillende leveranciers die werken met het principe van een groepsaankoop. Wanneer je zonnepanelen hebt gevonden die je aanspreken, kan je het bedrijf aanschrijven om de mogelijkheden te bespreken.

Veiling Via een fysieke of online veiling worden er vrij regelmatig zonnepanelen aangeboden. Hou de verschillende veilingwebsites dus zeker in de gaten.