Ad Werk
Image default
Dienstverlening

Is PVC een goede & gezonde optie

We zullen er geen doekjes om winden: vinylvloeren zijn gemaakt van kunststoffen, wat betekent dat er veel chemicaliën in het fabricageproces zitten.

Wanneer deze chemicaliën vrijkomen, staan ze bekend als VOC’s – vluchtige organische stoffen. Wanneer VOC’s vrijkomen in uw huis, kunnen ze de luchtkwaliteit binnenshuis aantasten – mogelijk schadelijk voor de gezondheid van uw gezin.

Het goede nieuws is dat er vinylvloeren met een laag VOS-gehalte beschikbaar zijn als u weet waar u moet zoeken! Merken zoals Moduleo, bijvoorbeeld, verkopen alleen vloeren met lage of geen VOC. Een goed voorbeeld van een prachtige vloer van Moduleo is de Moduleo Select Brio Oak 22247 PVC vloer.

Low-VOC 

VOC’s zitten in veel producten, dus het is moeilijk om ze volledig te vermijden. Maar als u de veiligste en gezondste opties wilt, kies dan voor een low-VOC vloer.

Er zijn niet-giftige laminaatvloeren en zelfs low-VOC tapijtopties op de markt. U kunt het beste kiezen voor natuurlijke materialen in plaats van kunstmatige. Kies voor verschillende hardhoutsoorten of natuursteen voor de minste hoeveelheid chemicaliën. 

Duurzaamheid van de vloer

PVC vloeren hebben over het algemeen een levensduur van 12 tot ongeveer 15 jaar. Het kan echter veel langer meegaan als het goed wordt schoongemaakt en onderhouden. Maar als u voor een vloer van mindere kwaliteit kiest, is de kans groot dat deze niet zo lang meegaat. 

Nogmaals: vinyl is niet de meest milieuvriendelijke vloerbedekking ter wereld. De beste merken vinyl planken vloeren bieden veel voordelen, maar ze gaan maar zo lang mee als de garantie garandeert – dus dat is zeker iets om rekening mee te houden bij het maken van uw beslissing. 

Dat gezegd hebbende, sommige bedrijven bieden levenslange garantie, dus het hangt allemaal af van het product.

PVC-vloeren versus laminaatvloeren

Vinyl- en laminaatvloeren hebben veel gemeen – betaalbaarheid, installatiegemak en duurzaamheid. 

Daarom zijn veel van de argumenten die in de debatten over laminaat vs. tegels en tapijt vs. laminaat ten gunste van laminaat worden aangevoerd, ook van toepassing op vinylvloeren. Er zijn echter ook belangrijke verschillen tussen de twee. 

Vinyl is volledig synthetisch, terwijl laminaat wel enkele natuurlijke materialen bevat. Vinyl heeft ook enkele voordelen die laminaat niet heeft: het is hittebestendig en waterbestendig. Deze factoren kunnen zeer belangrijk voor u zijn, afhankelijk van waar in uw huis u uw nieuwe vloeren wilt leggen.

Als u voor laminaat heeft gewinkeld, is het een goed idee om ook naar PVC vloeren te zoeken. Samen met tegels met houtlook is het een van de beste opties voor imitatiehout in druk belopen ruimtes. Bovendien kunt u PVC-vloeren vinden die lijken op houten plankenvloeren of dunne parketstroken.

https://vloerenbaas.nl