Ad Werk
Image default
Banen en opleidingen

Werk zoeken in de hoofdstad

Als het gaat om het vinden van een baan in Nederland, is Amsterdam waarschijnlijk je beste kans. De hoofdstad bruist van het leven en veel bedrijven hebben er hun hoofdkantoor gevestigd. Als je op zoek bent naar een vacature op het gebied van horeca, heb je behoorlijk goede kansen. Amsterdam wordt overspoeld door toeristen. Daarom zijn hotels, winkels, cafés, bars en restaurants meestal op zoek naar extra mensen om in de klantenservice te werken. Maar er zijn ook genoeg andere banen die je kan vinden in de bruisende hoofdstad.

Keus genoeg voor een baan in de IT

Als je enigszins de weg weet in de IT-wereld, dan zien je vooruitzichten op een baan er verdomd goed uit! Zelfs zo goed dat je na een tijdje recruiters van je LinkedIn profiel digitaal eraf moet meppen. Een korte zoektocht op Google naar vacatures Amsterdam en je vindt tal van bedrijven en uitzendbureaus die op zoek zijn naar IT’ers in de digitale sector van Amsterdam. Kies maar uit!

Ingenieurs hebben het gemakkelijk

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: een baan vinden als ingenieur is super makkelijk! Als je een ingenieur bent en je zoekt een baan in Amsterdam, dan is de kans groot dat je er zo eentje kan vinden. Aangezien Amsterdam de stad is van innovatie, hebben ingenieurs een breed scala aan keuzes op de arbeidsmarkt. Werk vinden kan voor sommigen inderdaad een fluitje van een cent zijn! Voor de rest onder ons is dat een ander verhaal.

Creatieve werkgelegenheid

Amsterdam is ook een zeer creatieve plek. Neem maar een kijkje in alle musea en ateliers in de omgeving. Er zijn dus een groot aantal mogelijkheden om werk te vinden binnen de creatieve sector. Je maakt het meeste kans op een baan in het gebied van media, reclame, ontwerp of kunst. 

Je kunt altijd kiezen voor een baan als ZZP’er

Als je niet ergens aan vast wil zitten en je liever je eigen werktijden bepaald, dan kun je altijd op zoek gaan naar een baan als ZZP’er.  Er zijn genoeg banen te vinden als bezorger in Amsterdam, vooral na de pandemie is het bestellen van boodschappen online enorm gegroeid. Het betaalt misschien niet geweldig, maar je bent wel lekker buiten en je werkt wanneer je maar wilt werken, dus als extra bijverdienste is dat natuurlijk ideaal.