Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Zonder of met makelaar?

U verkoopt niet 1, 2, 3 een huis. Maar tegenwoordig kunt u veel zelf regelen. Het inschakelen van een makelaar is dus niet verplicht. Het voordeel van uw huis zelf verkopen is dat het veel geld scheelt. Het nadeel is dat het een hoop tijd kost. Als u met een makelaar in zee gaat, rekenen de meeste traditionele makelaars gemiddeld een tarief in de vorm van een percentage van 1,5%. En daar komen nog opstartkosten bij. Maar met een makelaar heeft u wel de zekerheid dat uw woning op een professionele manier word verkocht.

Hoe vindt u de juiste makelaar?
Het klinkt wellicht voor de hand liggend om uw huis zelf te verkopen. U meld zich aan bij een website waar u uw huis kunt verkopen, maakt zelf de foto’s en de beschrijving van uw woning. Vervolgens regelt u zelf de afspraken met de potentiële kopers. Dit brengt wel meer risico met zich mee. Zoals bijvoorbeeld dat er vragen kunnen worden gesteld waar u geen antwoord op heeft. De traditionele makelaar regelt alles voor u. Er worden foto’s gemaakt van uw woning, de woning wordt op internet geplaatst, advertentieteksten worden geschreven, er wordt onderhandeld met potentiële kopers en de koopakte word voor u opgesteld. De keuze is aan u.

Wilt u nou makelaars vergelijken?
Woont u in Rosmalen en zoekt u een makelaar Rosmalen? Ga dan opzoek naar makelaars in uw omgeving die het beste bij u wensen past. U kunt informeren bij vrienden of mensen die bij u in de buurt wonen. Daarnaast kun t u ook altijd reviews bekijken op de websites van de verschillende makelaars. Om zo een goed beeld te krijgen van de makelaars bij u in de buurt. Als u op internet wil zoeken naar makelaars bij u in de buurt kunt u ook de zoekterm ‘huis verkopen Rosmalen‘ gebruiken als u in Rosmalen woont.

Handige tips om uw huis te verkopen
Voor de onvergetelijke eerste indruk voor de koper is het een aanrader om te zorgen voor een opgeruimde woning en eventuele persoonlijke artikelen weg te halen uit uw woning. Doe dit door de sterke punten van het huis te benadrukken. En zorg indien mogelijk voor een professionele fotograaf voor de onvergetelijke eerste indruk van uw huis. Een koper moet zich meteen thuis voelen en door uw woning helemaal in te richten voor de verkoop kan hierbij helpen. Voor tips en adviezen over de inrichting kan dit ook gedaan worden door een verkoopstyliste. U wilt uiteraard dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt als mogelijk.