Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Zo maak je de tuin lenteklaar

20 maart is het officieel weer winter, maar toch lijkt er langzamerhand een einde te komen aan de winter en de donkere dagen. Met de lente willen we natuurlijk niets liever dan lekker naar buiten. Hoogtijd du om de tuin in te duiken en lenteklaar te maken. In dit artikel vind je handige lentetips om je tuin, terra en gazon klaar te maken voor een nieuw voorjaarsseizoen.

 

Onkruid verwijderen

Door het voorjaarsweer gaan de onkruidsoorten weer hard groeien, en deze zullen snel bloemen en zaden krijgen. Wees de verspreiding van het onkruid daarom voor en start snel met wieden van deze ongewenste gasten in de tuin.

 

Snoeien

Snoeien doet groeien! En maart is de ideale maand om je tuin eens onderhanden te nemen. Er zijn veel verschillende redenen waarom het belangrijk is om te snoeien. Per plantensoort kan de reden verschillen, de ene plant gaat anders woekeren en andere planten bloeien uitbundiger als je ze snoeit. Een van de belangrijkste redenen om te snoeien is natuurlijk om weer een mooi model in je plant, struik of boom te krijgen, maar ook om wildgroei te voorkomen. Sommige planten, struiken en bomen bloeien mooier als ze op de juiste manier gesnoeid worden, bij fruitbomen is de opbrengst beter als ze gesnoeid worden

 

Gazon

Met de huidige temperaturen wordt het ook weer tijd voor een eerste maaibeurt. Na de eerste maaibeurt kun je het beste de grond bemesten. Houd daarbij het weerbericht goed in de gaten. De ideale timing om je gazon te bemesten is vlak voor een regenbui. Dan kunnen de mestkorrels of de droge mest snel de grond in trekken. Pas wel op dat de grond niet te veel bemest wordt. Dit maakt de grond en planten kwetsbaarder.

 

Terras klaar maken

De lente betekent ook dat je steeds vaker en langer in de tuin kan blijven zitten. Haal er dan ook alles uit om je tuin zo comfortabel en luxe in te richten. Met het plaatsen van een loungeset en wat kleurrijke kleedjes heb je in een handomdraai de tuin omgetoverd tot een zomerparadijsje. Vind je het toch nog iets te koud, bijvoorbeeld door de wind? Denk dat eens aan het aanschaffen van een schuifpui. Schuifpuien kunnen van uw terrasoverkapping een ware tuinkamer maken. Ieder glaspaneel heeft een eigen geleidingsrail, wat betekent dat de schuifpui zowel naar links als naar rechts verschoven kan worden. Hierdoor richt u uw tuinkamer geheel naar wens in.