Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Zink en Trespa zijn populaire dakkapel materialen

Tientallen jaren geleden werd de dakkapel alleen van hout gemaakt maar tegenwoordig wordt een dakkapel ook van veel andere materialen gemaakt. Door de verschillende behoeften en mogelijkheden staat de ontwikkeling van dakkapellen bovendien niet stil. Dit heeft als gevolg dat er inmiddels veel verschillende dakkapel soorten bestaan. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel met deur en balkon, een schuin of rond dak, nokverhogende dakkapellen en hoek dakkapellen. Ook wordt er naast hout nu vaak van andere materialen gebruik gemaakt. Kunststof is daar een goed voorbeeld van. Kunststof is namelijk goedkoop, eenvoudig te bewerken en onderhoudsvrij. Bovendien kan kunststof makkelijk met andere materialen gecombineerd worden. Mensen met een groter budget kiezen echter eerder voor een dakkapel van zink of Trespa. Vooral vanwege de moderne uitstraling.

Welke voor- en nadelen heeft een zinken dakkapel?

Een dakkapel van zink heeft ten opzichte van hout een aantal interessante en unieke voordelen. Allereerst kan zink niet rotten waardoor de onderhoudskosten zich alleen beperken tot het reinigen van de dakkapel. De kans dat u na verloop van tijd bepaalde delen moet vervangen is daardoor uiterst klein. Behalve wanneer de dakkapel beschadigd raakt door bijvoorbeeld een storm of hevige sneeuwval. Daarnaast hoeft een zinken dakkapel nooit geschilderd te worden. Sterker nog, zink kan niet geschilderd worden. Zink is namelijk kleurvast. Tot slot is het materiaal eenvoudig bewerkbaar en daarom ook geschikt voor het maken van vormen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer u de dakkapel met een rond dak wilt laten plaatsen.

Helaas heeft zink niet alleen maar voordelen. Er zijn ook nadelen waar u rekening mee moet houden. Zink is natuurlijk duur. De aanschafprijs van een zinken dakkapel ligt daardoor hoog. Daarnaast kan de kleur van het zink alleen aangepast worden door de zinken panelen te vervangen.

Dakkapel bekleden met Trespa? Met deze voor- en nadelen houdt u rekening

Trespa is een materiaal dat voor dakkapellen steeds vaker gebruikt wordt. Het materiaal heeft namelijk veel voordelen. Een Trespa dakkapel is bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper dan zink en sterker dan een normale kunststof dakkapel. Bovendien is het materiaal onderhoudsvrij en kleurvast. Schilderen is daardoor niet nodig. Ook is Trespa makkelijk met andere materialen te combineren.

Dakkapellen van Trespa hebben ook nadelen om rekening mee te houden. Het materiaal is namelijk niet buigzaam. Hierdoor is het niet mogelijk om bijvoorbeeld ronde vormen te maken. Ook is Trespa een kunststof waardoor van kleur veranderen niet mogelijk is. Kunststof kan namelijk niet geschilderd worden.

Vraag via Dakkapelplaatsenvergelijker.nl de prijzen op

Wilt u een dakkapel van zink of Trespa laten plaatsen en wilt u weten welke kosten u kunt verwachten? Gebruik dan de website Dakkapelplaatsenvergelijker.nl. De website biedt namelijk de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend de prijzen bij dakkapel bedrijven uit uw eigen regio op te vragen. Hierdoor bestaat u 20% tot 40% aan kosten. Bovendien werkt de website uitsluitend met keurmerk bedrijven die voor hun dakkapellen keurmerk producten gebruiken.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl