Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Zelfhulp voor Sociale Angststoornis

Er is veel geneesmiddel dat zegt dat ze sociale angst en andere angststoornissen kunnen verminderen, maar slechts enkelen helpen je naar volledig herstel. Zoals drugsverslavingen kunnen angststoornissen terugkomen en je blijven achtervolgen als je geen zorgvuldige stappen zet in het voorkomen ervan of er volledig van geneest.

In de meeste gevallen van angststoornissen, werkt slechts een klein deel van de geneesmiddel echt maar zelfhulp voor sociale angststoornis toont meer en meer aan dat het een efficiënt hulpmiddel is voor dit soort stoornissen zonder terug te moeten vallen op zware geneesmiddel.

Verlegenheid in Relatie tot SAS

Is verlegenheid gerelateerd tot sociale stoornis? Well, verlegenheid kan een symptoom zijn van sociale angststoornissen, maar ze zijn dat in veel ergere gevallen. Gewone verlegenheid wordt toegeschreven aan een algemeen gevoel van onhandigheid in een bepaalde omgeving, maar SAS (Sociale Angststoornis) gevallen zijn meer extreem in dit geval.

De persoon die fysieke symptomen zoals hartkloppingen en misselijkheid heeft, heeft in dit geval een paniekstoornis. Mensen die deze angst hebben zijn ook verlegen aangezien ze alles in hun macht zullen doen om sociaal contact te vermijden afhankelijk van de ernst van de situatie. Dit isolerend gedrag vertonen ze om kalm te blijven zoals je hersenen je hand zegt om weg te blijven van een brandend vuur om niet verbrand te worden. 

SAS Vaststellen

Het kan vrij gemakkelijk vastgesteld worden, maar het is veiliger om hem of haar naar een therapeut of gelicensieerd psycholoog te laten gaan om een betere diagnose te krijgen. Onbehandelde symptomen van deze stoornis kunnen resulteren in alcoholisme of zelfs drugsmisbruik als omgangsdrugs. Aangezien de behandeling erg varieert van hoe vroeg de angst ontdekt is, is zo vroeg mogelijk een diagnose krijgen een grote hulp voor de persoon om zo goed mogelijk te herstellen.

 Behandelingsmogelijkheid

Verschillend van ernstige variaties van medische angststoornissen, is sociale angst een stoornis die overkomen kan worden. Aangezien het enige wat we moeten doen de comfortzone van die persoon herstellen op vlak van sociale situaties, moeten we enkel een trage herintegratie in sociale kringen doen zonder het lijden van de persoon te beschadigen. Zelfhulp voor angststoornissen kan zelfs in mildere gevallen toegepast worden om hen of haar te kalmeren zonder te moeten rekenen op zwaardere vormen van medische behandelingen. Het is erg als je niet begrijp waar je tegenin gaat.

Psychologen dienstverlening Breda  

https://www.depsycholoog.nl/breda/