Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Your Business Online is helemaal thuis in de snelle wereld van online kanalen

Zoals het destijds ging met televisiekanalen, gaat het nu met online platforms. Tot 1964 was er in Nederland één televisiezender, waarop aanvankelijk alleen ’s avonds werd uitgezonden. De derde zender volgde in 1988. In datzelfde jaar deed commerciële tv zijn intrede. Anno nu biedt iedere provider meer dan 100 zenders aan en zijn we massaal overgestapt van analoog naar digitaal.

Social media kanalen

Een van de eerste sociale netwerken was sixdegrees.com. De site startte in 1997. De naam verwijst naar de ‘zes graden van verwijdering-theorie’ die stelt dat mensen nooit meer dan vijf tussenpersonen nodig hebben om met een bepaalde persoon (de zesde) in contact te komen. Gebruikers van sixdegrees.com konden berichten sturen naar eerste, tweede en derde graad contacten. Andere connecties konden bekeken worden.

Op actuele lijstjes van meest gebruikte websites wereldwijd staan zeven sociale kanalen. Op nummer 1 vinden we YouTube gevolgd door Facebook op 2. Daarna komen Twitter -plek 4-, Instagram -plek 7-, Pinterest -plek 8-, Reddit -plek 12- en LinkedIn -plek 16-. Sites maken steeds meer plaats voor apps. Zowel op zakelijk als privé domein is Whatsapp niet meer weg te denken. Een populaire nieuwkomer is TikTok.

De online wereld is volop in beweging en zal dat voorlopig blijven. Onze internet activiteiten breiden zich nog steeds uit. Sinds corona heeft een en ander een extra hoge vlucht genomen. We werken vaker en langer online. Vergaderen doen we vanachter het scherm. We loggen in voor een live optreden van onze favoriete band en doen een virtuele tour langs de laatste tentoonstelling van een museum.

Manieren om online zichtbaar te worden

Wat betekent dit alles voor jou als ondernemer? In de eerste plaats dat je online zichtbaar moet zijn. Hoe, waar en wanneer? Your Business Online zoekt het graag voor je uit. Een paar opties:

-een eigen app als je een winkel of restaurant hebt;

-gerichte Facebook marketing voor iedere ondernemer;

-advertenties op Instagram om je nieuwe dienst aan te bieden;

-een zakelijk account op LinkedIn waarmee je bedrijven warm maakt voor het tussenproduct dat je hebt ontwikkeld.

 

Je bereikt social media bureau Your Business Online via info@yourbusinessonline.nl en 076 88 97 629.