Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Wil je veiligheidskunde studeren of een NEN 3140 cursus volgen? Dan wil je dit alvast weten

Ben je geïnteresseerd in de veiligheid en de gezondheid van werknemers bij allerlei soorten bedrijven? Wil je meer over de Arbowetgeving leren en durf je het aan om de veiligheid van en heel team van jouw kennis en kunde af te laten hangen? Dan is een opleiding in veiligheidskunde zeker iets voor je. Je kunt uit verschillende opleidingsniveaus zoals middelbare of hogere veiligheidskundige opleidingen kiezen. Daarnaast kun je na het afstuderen verschillende cursussen voltooien om je kennis en mogelijkheden uit te breiden. In deze blog lees je wat een veiligheidskundige precies doet en wanneer een NEN 3140 cursus interessant voor je kan zijn.

Wat kun jij je bij een veiligheidskundige opleiding voorstellen?

Wanneer je een veiligheidskundige opleiding afrondt, kun je direct in de praktijk aan de slag. Je hebt veel kennis op het gebied van Arbowetgeving, maar je weet ook alles over de algemene Nederlandse veiligheidswetgeving. Het is jouw taak om bedrijven te adviseren over de veiligheid voor hun werknemers. Daarnaast heb je de verantwoordelijkheid om de veiligheid op de werkvloer te controleren en kritisch te zijn op de risico’s die de werknemers mogelijk lopen. Loop je tegen onveilige situaties aan? Dan is het jouw taak om dit bij het bedrijf aan te kaarten.

Je stelt een plan op met maatregelen die voor meer veiligheid zullen zorgen. Daarnaast is het ook jouw taak om die maatregelen in de praktijk te brengen en te controleren of iedereen zich eraan houdt. Je zou flexibel bij meerdere kleine bedrijven kunnen werken, maar de meeste veiligheidskundige experts werken in vaste dienst van één middelgroot tot groot bedrijf. De Nederlandse wetgeving op het gebied van veiligheid voor werknemers verandert vaak, waardoor je altijd op de hoogte dient te zijn en je de nieuwste maatregelen zo snel mogelijk kunt doorvoeren.

Wanneer een waarom is een NEN 3140 cursus interessant?

De NEN 3140 cursus is speciaal samengesteld voor werknemers die elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren. Hieronder kun je de bediening of het onderhoud aan elektrotechnische apparaten verstaan. Het is belangrijk om je eigen veiligheid en de veiligheid van je omgeving te kunnen waarborgen als er met elektrotechnische laagspanningsinstallaties gewerkt wordt. Je leert alle belangrijke procedures door en door kennen en je weet na het afronden van de cursus hoe je de veiligheidsrisico’s kunt inschatten. Op deze manier kun je altijd veilig en dus verantwoord werken.