Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Wijn inkopen bij een wijngroothandel

Wijnhandel online

een wijn handel of wijnspeciaalzaak is een bedrijf dat partrijen wijn inkoopt en deze dan weer in kleinere hoeveelheden door verkoopt aan horeca, particulieren en bedrijven. Het verschil tussen een wijnhandel en een slijter is de specialisatie. Hoewel er in een wijnhandel ook wel andere alcoholische- en non-alcoholische dranken worden verkocht, bestaat het grootste deel uit wijn en bij een slijter zijn er gewoon heel veel verschillende dranken te verkrijgen en is er niet echt een drank wat overheersend is in de winkel. Wanneer een wijnspeciaalzaak zich wil vestigen, dient men specifieke kennis te hebben van wijnen en aanverwante zaken. Er zijn meerdere manieren om aan de hoeveelheid wijn kennis te komen. Het volgen van een opleidingen en ervaring in de wijnbranche zorgen ervoor dat de consument de juiste informatie en advies krijgt over bijvoorbeeld smaak, herkomst en wijn-spijs combinaties. Naast het beschikken van kennis over de wijnen moet een wijnhandel  ook beschikken over kennis van andere zaken, zoals winkelconcepten en wettelijke verplichtingen. Dit staat in Nederland omschreven in de Drank- en Horecawet. Per 1 januari 2013 is het toegestaan om in wijnhandels wijnen te laten proeven, zodat de consument de mogelijkheid geboden wordt een goede keuze te maken. Ook hier zitten weer regels aan vast.

Wijn soorten:

Er is rode wijn: wordt gemaakt van blauwe druiven. Witte wijn: kan gemaakt worden van zowel witte als blauwe druiven. Roséwijn: wordt ook gemaakt van blauwe druiven, het verschil is alleen dat de schil van de druiven meestal binnen 24 uur worden verwijderd zodat deze maar een beperkte kleur kunnen afgeven. Ook is er nog variatie in kleur: grijze wijn: wordt vaak gemaakt van rode druiven,.  Gele wijn: specifieke wijnen zoals de vin jaune uit de Franse Jura. Amberkleurige wijn: zijn verschillende Georgische wijnen. Taan (goudbruin): als in tawny port. Gemaakt van rode druiven, die langdurig worden gerijpt in houten vaten. Dan is er nog stille wijn: deze is volledig uit gegist. Mousserende of schuimende wijn: is wijn waarbij het koolzuur van de tweede gisting in de wijn achterblijft. Versterkte wijn: de gisting van de most is gestopt door toevoeging van wijnalcohol of geconcentreerd druivensap. Ook zit er verschil in de hoeveelheid suikers. Zo is er droge wijn: heeft dus een laaggehalte aan restsuikers. Halfdroge wijn: deze heeft een tussenliggende waarden. Halfzoete wijn: is ook een tussenliggende waarden maar net eventjes wat zoeter dan halfdroge wijn. En zoete wijn: deze heeft hoog gehalte aan restsuikers.

https://www.horecagoedkoop.nl/