Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Wat is shortgolf?

Heb je weleens gehoord van short golf? Nee, het heeft niets met radio of 47mc bakkies te maken. Bij short golf gaat het om de sport golf, maar dan even anders. De naam verraadt het al een beetje: shortgolf is een “korte” versie van het golfen.

Het traditionele golf speel je op een golfbaan waarin de totale afstand per hole al snel een paar honderd meter bedraagt.  Je legt tijdens een rondje golf daardoor minimaal drie kilometer af. Vaak gebeurd dat lopend. Daardoor gaat veel tijd zitten in het lopen en zoeken naar de bal, waardoor je minder met het golf zelf bezig bent.

Verbeter je techniek

Bij shortgolf is de baan maximaal 90 meter. Daardoor heb je meer tijd om aan je techniek te werken. Shortgolf is daardoor erg populair onder gevorderde spelers die hun techniek verder willen verfijnen. Zij spelen zij aan zij met beginners, voor wie shortgolf juist perfect is om de basisbeginselen onder de knie te krijgen. Shortgolf Twente biedt zelfs golflessen aan, die je klaarstomen voor het golfvaardigheidsbewijs (GVB). Met het GVB op zak mag je ook de reguliere golfbaan op.

Of ga op bedrijfsuitje

Short golf is niet alleen voor (beginnende) golfers. Ook groepen die zin hebben om een keer een andere activiteit te proberen kunnen een rondje shortgolf doen. Zo komen er regelmatig groepen op bedrijfsuitje die uitgekeken zijn op de bowlingbaan en ervoor kiezen om een golfarrangement te doen. Twee uur shortgolf wordt gevolg door een borrel en een maaltijd in het nabijgelegen restaurant. Andersom kan ook: eerst eten en daarna golfen. Je speelt dan op een sfeervol verlichte baan met lichtgevende ballen. Dit glow arrangement maakt het edele golfspel nóg leuker en uitdagender.

Heb je zin om een balletje te slaan? Bezoek dan Shortgolf Twente voor meer informatie over de mogelijkheden.

https://shortgolftwente.nl/