Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Wat is een principeverzoek?

Een principeverzoek is een verzoek dat u bij de gemeente indient wanneer u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor een vergunning. U wilt gaan (ver-)bouwen of een gebouw of ruimte anders gaan gebruiken, maar weet nog niet of u toestemming zult krijgen? Dan kunt u een principeverzoek indienen. U vraagt als het ware informeel wat de gemeente van uw plan vindt. Het college bepaalt dan of zij een planologische procedure op wil starten om uw plan mogelijk te maken.

Waarom een principeverzoek?

Het voordeel van een principeverzoek is dat u geen bouwplan of aanvraag voor wijziging van het bestemmingsplan tot in detail hoeft uit te werken. Daarbij bespaart u kosten, wanneer uw plan toch geen goedkeuring zal krijgen van het College. Een principeverzoek biedt bovendien de mogelijkheid om in overleg met de gemeente uw plan in overeenstemming te brengen. U kunt uw verzoek dus wijzigen in samenspraak met de gemeente om toch tot goedkeuring te kunnen komen.

Principeverzoek opstellen

Een principeverzoek kan complex zijn en om uiteindelijk de vergunning te krijgen is het dan ook noodzakelijk dat het principeverzoek goed samenhangt. Erfgoedmakelaar Klement² heeft veel ervaring met het opmaken van principeverzoeken. Neem gerust contact op voor meer informatie.

https://www.klement2.com/principeverzoek